ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 20 Μαΐου 2013
  • Views162

Ταυτόχρονα ζητά αντί για βουλευτικά αυτοκίνητα την επιβολή υποχρέωσης στις εταιρείες συγκοινωνιών για δωρεάν μετακίνησή τους

Μια πρόταση που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις κάνει ο Αλέκος Αλαβάνος σε σχέση με την βουλευτική αποζημίωση. Συγκεκριμένα προτείνει μισθό που θα ισούται με μιάμιση φορά το άθροισμα του κατώτατου μισθού συν το επίδομα ανεργίας για τους βουλευτές.

Ταυτόχρονα ζητά αντί για βουλευτικά αυτοκίνητα την επιβολή υποχρέωσης στις εταιρείες συγκοινωνιών για δωρεάν μετακίνησή τους κατά τη διάρκεια των συνόδων του Κοινοβουλίου! Στην πανελλαδική Συνδιάσκεψη και της τυπικής ίδρυσης του νέου του κόμματος «Σχέδιο Β» ο Αλέκος Αλαβάνος κατέθεσε δέκα προτάσεις για δημόσια συζήτηση που θα συζητηθούν.

Όπως αναφέρεται στην συγκεκριμένη πρόταση που φέρνει στη δημοσιότητα το Real.gr: «Η αποζημίωση του βουλευτή παύει να συνδέεται με αυτή των δικαστικών. Γίνεται μιάμιση φορά το άθροισμα του κατώτατου μισθού συν το επίδομα ανεργίας. Αυτό σήμερα σημαίνει 1.419 ευρώ (586 ευρώ ο κατώτατος μισθός, 360 ευρώ το επίδομα ανεργίας) από 5.780 ευρώ που ισχύει. Μόνο μέσα από την αύξηση του κατώτατου μισθού ή του επιδόματος ανεργίας ή και των δύο μπορεί να αυξηθεί η βουλευτική αποζημίωση.

Το πόσο αυτό είναι το ανώτατο όριο για τις βουλευτικές συντάξεις. Ισχύει αναδρομικά. Ο βουλευτής που δηλώνει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας θα ασκεί και το επάγγελμά του δεν δικαιούται αποζημίωσης. Καταργούνται όλες οι πρόσθετες αμοιβές (παρακολούθηση επιτροπών, οργάνωση γραφείου, μετακλητοί υπάλληλοι, αυτοκίνητα), πλην των εξόδων στέγασης των βουλευτών της περιφέρειας».

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments