ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 11 Απριλίου 2013
  • Views184

Με Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Μεταφορών το οποίο ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για τις ηλεκτρονικές συμβάσεις έρχονται και σημαντικές αλλαγές στην έκδοση αδειών οδήγησης, αλλά και στα πρόστιμα που θα καλούνται πλέον να πληρώνουν οι οδηγοί που δεν διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης.

Το νέο πρόστιμο για όσους πιάνουν το τιμόνι χωρίς να έχουν δίπλωμα οδήγησης θα διαμορφώνεται στα 200, ενώ για όσους οδηγούν ενώ διαθέτουν δίπλωμα που έχει λήξει, ή δίπλωμα για άλλη κατηγορία οχήματος από αυτό που οδηγούν θα πληρώνουν το πρόστιμο και θα τους αφαιρείται και η άδεια οδήγησης (όταν έχει ο οδηγός) για 30 ημέρες.

Στα 400 ευρώ διαμορφώνεται το πρόστιμο για όσους οδηγούν φορτηγό (πλην των Δημοσίας Χρήσεως που εμπίπτουν σε άλλο νόμο) ή λεωφορείο χωρίς ή με ληγμένο Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας και παράλληλα θα τους αφαιρείται το δίπλωμα για 30 ημέρες.

Τα παράβολα για τις ιατρικές εξετάσεις παραμένουν στα 90 ευρώ και για την έκδοση της άδειας στα 30 ευρώ, ωστόσο αυξάνεται το συνολικό κόστος απόκτησης άδειας λόγω της υποχρέωσης παρακολούθησης περισσότερων ωρών πρακτικών μαθημάτων.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments