ΚΑΒΑΛΑ — 02 Ιουλίου 2013
  • Views195

8 με 12 Ιουλίου, οδός Ελευθερίας (ΕΥΚ), πέντε μέρες ανοικτού εργαστηρίου και ένα συμμετοχικό δρώμενο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου

Μετά την περφόρμανς Memoria Obscura (Αφανής Μνήμη), που γνώρισε τεράστια επιτυχία κι ενθουσίασε το  καβαλιώτικο κοινό το χειμώνα που μας πέρασε, η χορογράφος Τζένη Αργυρίου επιστρέφει στη γενέτειρα πόλη της με το υπό εξέλιξη έργο Μemorandum (www.memorandum.gr) και προσκαλεί όλους τους κατοίκους της Καβάλας να συμμετάσχουν στο βιωματικό ανοικτό εργαστήριο Memorandum, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Το Memorandum Καβάλα είναι το δεύτερο από τα τρία εργαστήρια (προηγήθηκε της Αθήνας κι ακολουθεί της Νάξου), που πραγματοποιούνται με στόχο την προετοιμασία της συμμετοχικής περφόρμανς Memorandum, που θα παρουσιαστεί το Νοέμβριο στη Μασσαλία της Γαλλίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2013.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, Έλληνες και Γάλλοι καλλιτέχνες θα συνεργαστούν με ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία ενός χορού και τη διερεύνηση της παρουσίας και λειτουργίας του στην περφόρμανς. Ο χορός βασίζεται στην ιδέα ότι όλοι οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν, όπως στο αρχαίο ελληνικό θέατρο. Κάθε μέλος του χορού ακολουθεί τη δική του διαδρομή, αλλά όλοι μαζί συνθέτουν μια μεγαλύτερη εικόνα. Η κίνηση και η ακινησία διερευνώνται στο χώρο. Οι συμμετέχοντες ενεργοποιούν αλλά και παρακολουθούν μνήμες. Η διάδραση του χορού με το οπτικοακουστικό υλικό και το δημόσιο χώρο δημιουργεί έναν ιστό αναμνήσεων.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται καθημερινά από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου (ώρες 19:00 – 22:00), με αφετηρία το δημόσιο χώρο της οδού Ελευθερίας (Εργατικό Κέντρο) και θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουλίου και ώρα 21:30, μ’ ένα ανοικτό προς το κοινό συμμετοχικό δρώμενο αναβίωσης μίας σύντομης διαδρομής στην πόλη της Καβάλας και την ιστορία της.

Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στη δημιουργική διαδικασία και να βιώσουν τη συμμετοχική εμπειρία, άτομα κάθε φύλου, ηλικίας κι ενδιαφέροντος και χωρίς να έχουν απαραίτητα προηγούμενη εμπειρία, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, στέλνοντας το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γεννήσεως και τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο info@memorandum.gr ή με προσωπικό μήνυμα στη σελίδα memorandum στο facebook. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν και τηλεφωνικά στο 6976600172 (υπεύθυνη επικοινωνίας, Μαρία Αργυρίου) και ώρες 12:00 με 14:00 και 18:00 με 20:00 καθημερινά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το δηλώσουν συγκεκριμένες προτιμήσεις ως προς τις ημερομηνίες του εργαστηρίου, ώστε να οργανωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ομάδες που θα δημιουργηθούν.

Τελική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης συμμετοχής 05/07/2013.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments