ΔΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ — 03 Ιανουαρίου 2013
  • Views207

Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013, ανήμερα των Θεοφανείων, στο Μοναστηράκι Δράμας και στην πλατεία του χωριού στις 3.00 μ.μ. οι «ΑΡΑΠΗΔΕΣ» κορυφώνουν το τελετουργικό τους έργο, υπηρετώντας και αναδεικνύοντας τη συνέχεια ως σπουδαιότατη αξία ζωής.

Το μουσικοχορευτικό μας δρώμενο συνεχίζει να λειτουργεί αναλλοίωτο και αυθεντικό, ενδυναμώνοντας έτσι την πίστη μας, ότι στο Μοναστηράκι διασώζουμε αρχαιότατη παράδοση.

Η συμμετοχή σας στον Τρανό Κυκλικό χορό της «πλατέας» θα ενισχύσει και θα εδραιώσει στους τελεστές και τους εμψυχωτές τη στάση ζωής τους ώστε να συνεχίζουν αενάως την προσπάθειά τους για να υπηρετούν τη συγκεκριμένη αρχέγονη τελετουργία, με όλους τους συμβολισμούς της, που στοχεύει στην Ευετηρία, δηλαδή την Καλοχρονιά.

Καλώς να ορίσετε.

Σας περιμένουμε.

Υ.Γ.  Είναι καλεσμένοι μας στις 5 Ιανουαρίου το βράδυ όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις διεργασίες προετοιμασίας και μύησης στην αφετηρία μας (στο πολιτιστικό μας εργαστήρι των Αράπηδων), να ζήσουν το κλίμα, να αισθανθούν την ατμόσφαιρα και να νιώσουν την ενέργεια του χώρου μέσα από μουσικούς ρυθμούς, τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τα τραγούδια, και το χορό φυσικά συνοδευμένα από φαγητά και ποτά.

Η προετοιμασία της “Τσέτας” γίνεται πλέον σε πανηγυρικό και πάνδημο κλίμα γιορτής.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments