ΔΡΑΜΑ — 04 Απριλίου 2013
  • Views439

Το Μουσικό Σχολείο Δράμας συμμετείχε στην 5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ που διοργανώθηκε στα πλαίσια του 31ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, αφορούσε όλες τις σχολικές Χορωδίες της Ελλάδος, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα το Φεβρουάριο – Μάρτιο τρέχοντος έτους. Συμμετείχαν συνολικά 66 χορωδίες, εκ των οποίων οι 12 ήταν Μουσικών Σχολείων.

Η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Δράμας, σε διδασκαλία και διεύθυνση της καθηγήτριας, κ. Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, κρίθηκε ως εξαιρετική και η πιο ολοκληρωμένη απ’ όλες τις απόψεις χορωδία της 5ης  Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών. Γι’ αυτό το Διεθνές  Φεστιβάλ Καρδίτσας προέκρινε τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Δράμας να αντιπροσωπεύσει το Θεσμό στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Castella Mare di Stabbia (Νάπολι) Ιταλίας το Μάιο 2013.

 

Σας παραθέτουμε τη συγχαρητήρια επιστολή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, κ. Νίκου Ευθυμιάδη, προς τη  διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Δράμας, κ. Ευαγγελία Σπυράκου:

Καρδίτσα  11/3/2013

 Προς τη  Διευθύντρια

Του Μουσικού Σχολείου Δράμας

κ. Ευαγγελία Σπυράκου

Αγαπητή κ. Σπυράκου, Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή της εξαιρετικής Χορωδία σας στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας.

Παράλληλα θα ήθελα να σας συγχαρώ:

1)      Για το εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπερτόριο, που κάλυπτε διαφορετικές εποχές και ήταν πραγματικά πολύ υψηλού επιπέδου με έργα διαφορετικού ύφους και στυλ.

2)      Για την φωνητική –  τεχνική κατάρτιση των Χορωδών, που ερμήνευσαν έργα της Χρυσής Πολυφωνίας με εξαιρετικό τρόπο.

3)      Για την τεχνική διεύθυνσης της καθηγήτριας Μουσικής κ. Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, που τιμά πραγματικά το χώρο της μουσικής εκπαίδευσης.

4)      Για την εξαίρετη ερμηνεία στο έργο του μεγάλου  πολυφωνιστή John Dowland, Come again.

Για τους παραπάνω λόγους και πολλούς άλλους το Διεθνές  Φεστιβάλ Καρδίτσας προκρίνει τη Χορωδία σας να αντιπροσωπεύσει τον Θεσμό είτε στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Castella Mare di Stabbia (Νάπολι) Ιταλίας τον Μάιο ή να πραγματοποιήσει εμφανίσεις στη Σερβία και συγκεκριμένο στο ΝΙΣ, σε συνεργασία με τη Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου του ΝΙΣ στα τέλη Ιουνίου.

Η Χορωδία σας κρίθηκε ως η πιο ολοκληρωμένη , πλήρης Σχολική Χορωδία της 5ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.

Συγχαρητήρια σε σας προσωπικά, στα παιδιά αλλά κυρίως στην κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου για το σημαντικό της έργο.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments