ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 19 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views150

Πρόεδρος και συντονιστής της Εθνικής Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου, ορίστηκε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή θα ασχοληθεί με την καταπολέμηση της αδήλωτης- μαύρης εργασίας και της εκτεταμένης εισφοροδιαφυγής, καθώς και με τη μείωση διοικητικών βαρών και γραφειοκρατίας στην αγορά εργασίας. Σε αυτήν θα συμμετέχουν τόσο εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας και των επίσημων σχετικών δημόσιων φορέων, όσο και οι κοινωνικοί εταίροι, όπως η ΓΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ, κ.ά.

Αναλυτικά, η Επιτροπή συγκροτείται από την Άννα Στρατινάκη, Γενική Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ηλία Κικίλια, διοικητή του ΟΑΕΔ, Ιωάννη Παναγόπουλο, πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Χάρη Κυριαζή, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτριο Ασημακόπουλο, πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Ελευθέρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Βασίλειο Κορκίδη πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Γιάννη Δενδρινό, ειδικό συνεργάτη του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Η θεματολογία του Κοινωνικού Διαλόγου περιλαμβάνει:

  • Άμεσες, στοχευμένες και αποτελεσματικές δράσεις για την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας.

  • Καταπολέμηση της αδήλωτης- μαύρης εργασίας και της εκτεταμένης εισφοροδιαφυγής.

  • Μη μισθολογικό κόστος εργασίας.

  • Μείωση διοικητικών βαρών και γραφειοκρατίας στην αγορά εργασίας.

  • Διατήρηση του σημαντικού μέρους των κοινωνικών υπηρεσιών των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

  • Αναμόρφωση του μηχανισμού με τον οποίο καθορίζεται ο κατώτατος μισθός, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments