ΚΑΒΑΛΑ ΠΑΙΔΕΙΑ — 04 Ιουλίου 2012
  • Views379

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=MWSmATrNZYs[/tube]

Το ΚΕΚ Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, ενημέρωσε τους κατόχους επιταγής κατάρτισης του Νομού ότι ξεκίνησε η εγγραφή τους για το πρόγραμμα: «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (TRAINING VOUCHER),ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Τ.Π.Ε. (Τεχνολογιών-Πληροφορίας-Επικοινωνίας) που θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένα Κ.Ε.Κ.» Η εγγραφή γίνεται αμέσως με τη κατάθεση της επιταγής κατάρτισης στο ΚΕΚ (εδώ να σημειώσουμε ότι οι άνεργοι μπορούν να πάρουν -έπειτα από μια διαδικασία επιλογής- τις «επιταγές κατάρτισης» και εν συνεχεία θα επιλέγουν το πρόγραμμα κάποιου από τους φορείς, δημόσιους ή ιδιωτικούς, κατάρτισης αφού εγγραφούν στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.)

Κάθε πρόγραμμα κατάρτισης στις βασικές δεξιότητες στην Πληροφορική θα έχει διάρκεια 100 ώρες και θα περιλαμβάνει κατάρτιση με πιστοποίηση από τον αναγνωρισμένο τεχνοβλαστό του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), “ACTA A.E.” (Aristotle Certification Training and Assesment) και επιδότηση 500 € στις ενότητες:

1) Χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και διαχείριση αρχείων

2) επεξεργασία κειμένου

3) υπολογιστικά φύλλα

4) υπηρεσίες διαδικτύου

5) βάσεις δεδομένων

6) παρουσιάσεις

7) υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας

8) τεχνικές εξεύρεσης εργασίας, βασικές αρχές επιχειρηματικότητας.

Η κεντρική δομή του ΚΕ.Κ. της Π.Ε. Καβάλας βρίσκεται στο κτίριο της παλιάς Μεραρχίας, στην οδό Ποιητή Κωνσταντινίδη 18 (στον πρώτο όροφο) και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 2510831126 και 2510835794. Το παράρτημα στη Μουσθένη εδρεύει στο παλιό δημοτικό σχολείο και έχει τηλέφωνο: 2592093723.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments