ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 16 Μαΐου 2013
  • Views237

Με την ευκαιρία του εορτασμού Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ και όλων των οικιών της πόλης, των κωμοπόλεων και των οικισμών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, από την ανατολή της 19ης Μαΐου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου 2013.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, Τραπεζών και των ΝΠΙΔ, κατά τις βραδινές ώρες της 19ης Μαΐου 2013.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2013

10:00 π.μ. Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Ελλήνων του Πόντου, των Αναιρεθέντων στη γενοκτονία του Πόντου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Προκοπίου. Ομιλία για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Λέσχης Ποντίων Καβάλας, Αλεξανδρίδης Χαράλαμπος.                         

11:30 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ποντίων «ο Ακρίτας του Πόντου» (περιοχή Ιχθυόσκαλα), από τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.
Τελετάρχες ορίζουμε τον κ. Αλέκο Αρμάγο, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας  και τον κ. Ευάγγελο Μπουμπουτίνη, υπάλληλο του Δήμου Καβάλας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments