ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 01 Νοεμβρίου 2012
  • Views354

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=HnGdISelxSg[/tube]

Με γοργούς ρυθμούς φαίνεται πλέον να προχωράει η μεγάλη επένδυση για το λιμάνι φίλιππος Β της Καβάλας και το μεγαλόπνοο σχέδιο για την σιδηροδρομική σύνδεση του με τον σταθμό στους Τοξότες. Συγκεκριμένα τη Τρίτη ξεπεράστηκε άλλος ένας σκόπελος στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου όπου συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Καβάλας με το υφιστάμενο δίκτυο του ΟΣΕ στους Τοξότες.
Υπενθυμίζεται ότι και προ διμήνου είχε τεθεί και πάλι το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο αλλά τότε οι σύμβουλοι της Δράμας είχαν αντιδράσει έντονα και το θέμα εγκαταλήφθηκε τότε. Οι αντιρρήσεις ωστόσο έχουν καμφθεί και το σχέδιο προχωράει κανονικά.
Εντωμεταξύ ηγετικό ρόλο φαίνεται να αποκτά ο οργανισμός λιμένα καβάλας στο ευρωπαικό διακρατικό πρόγραμμα σύνδεσης λιμανιών sea 2 sea καθώς μετά από συνάντηση των εκπροσώπων των λιμένων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αποφασίστηκε η Καβάλα να αναλάβει ηγετικό ρόλο και μάλιστα η επόμενη συνάντηση με την υπογραφή των σχετικών συμφωνιών θα γίνει στη καβάλα.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments