ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 20 Ιουνίου 2013
  • Views193

«Φωτιές» άναψε στους κόλπους των πυροσβεστών το νέο διάταγμα που επιτρέπει να επαναπροσληφθούν 1.578 εποχικοί πυροσβέστες (για διάστημα 5 μηνών) από τους πίνακες επιτυχόντων του 2003 και με δυνατότητα επαναπρόσληψής τους και για την επόμενη διετία (2014 και 2015).

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 324 από τους 725 δόκιμους πυροσβέστες που είχαν πετύχει στον σχετικό διαγωνισμό του 2011, επιδιώκοντας να ακυρωθεί η απόφαση που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες ο αρχηγός της Πυροσβεστικής προβλέποντας «παράταση συμβάσεων εποχικών πυροσβεστών για το έτος 2013».

Τι ζητούν
Οι 324 δόκιμοι ζητούν να «παγώσει» η απόφαση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος ως αντισυνταγματική και παράνομη, διεκδικώντας τη δική τους πρόσληψη έμμεσα δια της δικαστικής οδού, αφού ο πίνακας επιτυχόντων του 2011 είχε 2ετή ισχύ από τη δημοσίευσή του.

Ετσι το ΣτΕ αναλαμβάνει ρόλο «πυροσβέστη» στη δικαστική διαμάχη μεταξύ πυροσβεστών, καθώς οι δόκιμοι του διαγωνισμού του 2011 υποστηρίζουν ότι με την απόφαση του αρχηγού ΠΣ παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της ισότητας, της χρηστής διοίκησης και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο κράτος, καθώς και οι συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και τη συμμετοχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή. Παράλληλα θέτουν ζητήματα αξιοκρατίας, ασφάλειας δικαίου και χρηστής δράσης της διοίκησης.

Στην αίτηση ακύρωσης υποστηρίζεται ακόμα ότι η απόφαση για επαναπρόσληψη είναι ανυπόστατη, καθώς στηρίζεται σε ένα Προεδρικό Διάταγμα που δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments