ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 27 Φεβρουαρίου 2013
  • Views200

Μια εταιρεία που εμφανίζεται να έχει έδρα τη Βραζιλία  εξαπατά παραγωγούς και εμπόρους λαδιού. Πρόκειται για την εταιρεία «Maridosa Group Ltda» που εμφανίζεται να ζητά μεγάλες ποσότητες λαδιού, αλλά ζητάει χρήματα ως εγγύηση.

Η εταιρεία εντοπίστηκε από το αρμόδιο υπουργείο της Βραζιλίας. Εμφανίζεται ως ενδιάμεσος άλλων εταιρειών και ζητά για την προώθηση ή ως εγγύηση χρηματικά ποσά από τους παραγωγούς και τους εμπόρους λαδιού στην Ελλάδα

Μάλιστα για να πείσει προσκομίζει διάφορα έγγραφα με ψευδείς ενδείξεις και σφραγίδες, τα οποία και παρουσιάζει ως επίσημα έγγραφα του Υπουργείου Οικονομικών.

“Συνιστούμε στους Έλληνες παραγωγούς και εξαγωγείς να είναι επιφυλακτικοί στις συναλλαγές τους με εταιρίες που τους προσεγγίζουν μέσω email, με δέλεαρ πολύ μεγάλες παραγγελίες και, ως ελάχιστη προϋπόθεση συνεργασίας, να ζητούν και να εξακριβώνουν τον αριθμό μητρώου της επιχείρησης που τους προσεγγίζει (CNPJ)” σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο του υπιυργείου.

Περισσότερες πληροφορίες στην πύλη Agora και συγκεκριμένα στη θέση: www.agora.mfa.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=57&fid=34759 “, καταλήγει το σχετικό έγγραφο του Γραφείου ΟΕΥ.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments