ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 24 Μαρτίου 2012
  • Views154

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=024Ee2Zfeoc[/tube]

Ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα πολεοδομικά σχέδια για την πόλη της Καβάλας, το Σχέδιο Περιγιαλίου, φαίνεται ότι φτάνει ένα βήμα πριν τις τελευταίες υπογραφές. Τη Δευτέρα θα συζητηθεί, στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, η «Πράξη Εφαρμογής της Πολεοδομικής μελέτης Ε.Π.Α. περιοχής επέκτασης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Δήμου Καβάλας (Περιγιάλι)», με σκοπό να εγκριθεί και να παραληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο (((μαζί με την έγκριση ανάρτησης της συνταχθείσας 6ης Πράξης Εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Περιγιαλίου και καθορισμός παραβόλου για την αναπαραγωγή αντιγράφων.)))

Δύο μέρες μετά, την Τετάρτη 28 Μαρτίου θα αναρτηθεί, εκ νέου, στο κτίριο της Τεχνικής Υπηρεσίας η πράξη εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης Περιγιαλίου, η οποία και θα παραμέίνει εκεί ως και την Μεγάλη Τετάρτη 11 Απριλίου.

Στο διάστημα αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους οι οποίες θα εξεταστούν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ώστε στη συνέχεια να υπογραφεί από το περιφερειάρχη. Σε επόμενο στάδιο θα γίνει η εγγραφή των οικοπέδων στο Κτηματολόγιο.

Η ιστορία του σχεδίου πόλης του περιγιαλίου ξεκινάει από τις 26 Ιανουαρίου 1990, οπότε και εγκρίθηκε με προεδρικό διάταγμα η πολεοδομική μελέτη στις περιοχές Αγίου Αθανασίου και Περιγιαλίου

Πέρασαν 3 χρόνια και, μετά από δύο σχετικές αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε η πρώτη ανάθεση σε μελετητικό γραφείο για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης,ενώ ακολούθησαν τρείς συμπληρωματικές συμβάσεις: το 2000, το 2002 και το 2005.

Μετά το αρχικό διάταγμα έγκρισης, εκδόθηκαν δύο αναθεωρήσεις του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Περιγιαλίου και έγιναν αντίστοιχα δύο αναρτήσεις της μελέτης Πράξης Εφαρμογής, χωρίς όμως να κυρωθεί καμία από τις δύο. Η οριστική μελέτη παραδόθηκε, τελικά, στα τέλη Μαΐου 2011 και αναρτήθηκε, με σκοπό την υποβολή ενστάσεων

Συνολικά 275 ενστάσεις υποβλήθηκαν, εκ των οποίων οι 247 εμπρόθεσμες, 28 εκπρόθεσμες και 2 συμπληρωματικά υπομνήματα.

Έτσι, έπειτα από την επεξεργασία των ενστάσεων από την Τεχνική υπηρεσία σε συνεργασία με τον ανάδοχο ζητήθηκε από τον τελευταίο να παραδοθεί η μελέτη στην τελική της μορφή σε προθεσμία που έληγε στις 20 Μαρτίου 2012, κάτι που έγινε εμπρόθεσμα την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η συνταχθείσα Πράξη Εφαρμογής πρέπει να αναρτηθεί επί ένα δεκαπενθήμερο για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και την υποβολή ενστάσεων ενώπιον του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που είναι αρμόδιος για την κύρωσή της. Για την ανάρτηση και την προθεσμία υποβολής ενστάσεων θα γίνει ανακοίνωση στον τοπικό και πανελλήνιο Τύπο ενώ η ίδια ανακοίνωση θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του δήμου Καβάλας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments