ΚΑΒΑΛΑ ΠΑΙΔΕΙΑ — 18 Μαΐου 2012
  • Views1166

Με απόφαση που έλαβε πρόσφατα το διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΚ απεντάσσονται από το πρόγραμμα έργων του 57 σχολικά έργα σε όλη την Ελλάδα. Ένα από αυτά είναι η κατασκευή νέου μουσικού σχολείου στην Καβάλα. Ο ΟΣΚ βρίσκεται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση κι οδεύει σε κατάργηση. Το νέο μουσικό σχολείο επρόκειτο να κατασκευαστεί σε οικόπεδο του δημοσίου στην συνοικία του Αγίου Λουκά.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=njqsCAU78Eo[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(2) Readers Comments

  1. Σήμερα ο Οργανισμός Σχολικών κτιρίων με 143 άτομα προσωπικό κατασκευάζει 100 σχολέια και εκπονεί 30 μελέτες καινουργιων σχολείων χωρίς εξωτερική βοήθεια . Παράληλα δε έχει εντάξει 47 έργα στο ΕΣΠΑ ύψους 115.981.777,03 € ενώ έχει υποβάλλει για ένταξη άλλα 66 έργα ύψους 86.001.071,63 €. Επίσης απορόφησε και το κατασκευάστικό έργο της ΚΕΔ (κτίριο Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο ,κτίριο αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης και πυροσβεστικούς σταθμούς. Με το ΦΕΚ 2731/ 21-11-2011 ο ΟΣΚ απορόφησε άλλες 2 Εταιρείες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα με αντικείμενο την κατασκευή δικαστικών κτιρίων και νοσοκομείων. Εχει πάρει δάνειο από την ΕΤΕΠ για ανέγερση σχολέιων σε όλη την Ελλάδα.
    Το μόνο απελπιστικό είναι οι ανυπόστατες φήμες που διαδίδουν μερικοί περι κλεισίματος του ΟΣΚ.

    • Επίσης με την με αριθμό 184/427/25-2-2009 Απόφαση του ΔΣ του ΟΣΚ ΑΕ εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Καβάλας για το έργο <> . Προυπόθεση για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η υποβολή προμελέτης από τον Δήμο. Μέχρι σήμερα ο Δήμος Καβάλας δεν έχει υποβάλει τίποτα . Και επειδή μάλλον δεν έχει την Τεχνική δυνατότητα να υποβάλει ο ΟΣΚ καταργησε την δυνατότητα σύναψης προγραμματικής Σύμβασης . Αντί λοιπόν ο Αντιδήμαρχος να εξηγήσει τους λόγους που δεν υπέβαλε προμελέτη ο Δήμος , διαδίδει ανυπόστατες φήμες περί κλεισίματος του ΟΣΚ. Ο οποίος πρόσφατα ενέταξε τρία σχολεία της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για σχολεία με έτοιμες μελέτες από μηχανικούς του ΟΣΚ που θα δημοπρατηθούν σύντομα.