ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 23 Ιουλίου 2013
  • Views146

Προοπτικές ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Αίνου Τουρκιάς

Τις προοπτικές που υπάρχουν και τις δυνατότητες που δίνονται για την υλοποίηση διασυνοριακής συνεργασίας στους τομείς της ακτοπλοΐας, της οικονομίας και του τουρισμού μεταξύ της Αλεξανδρούπολης και της Αίνου, διερεύνησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Σταύρος Σταυράκογλου επισκεπτόμενος την περιοχή, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνομουσείου Αίνου Στέλλα Κλαδαρά.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Τουρκικής πόλης Ahmet Çayır, ο οποίος εξέφρασε τη βούληση του στην προώθηση των προαπαιτούμενων ενεργειών για την υπέρβαση των προβλημάτων που υπάρχουν, ώστε να καταστεί δυνατή η ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο πόλεων. Επίσης, έγινε παρουσίαση των λιμενικών υποδομών της Αίνου και των πρωτοβουλιών που έχουν πραγματοποιηθεί.
Ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις ουσιαστικές σχέσεις συνεργασίας επ’ ωφελεία των δύο πόλεων, ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στον θρησκευτικό τουρισμό και τις πολιτιστικές δράσεις, αφού η Αίνος υπήρξε προπύργιο του μείζονος Ελληνισμού με τους πρόσφυγες Αινίτες ως βασικούς πυλώνες της δημιουργίας και ανάπτυξης της πρωτεύουσας του Έβρου.
Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επίσκεψη στο Ναό του Αγίου Εύπλου, ακριβές αντίγραφο του οποίου, κοσμεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο Χατζηοσμαν σε περιοχές της Ροδόπης που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις

Καταστροφές σε 2.500 – 3.000 στρέμματα προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις και η κατά τόπους χαλαζόπτωση που έπληξαν τους οικισμούς Μέγα Πιστό, Μελέτη, Μίσχο και Μεσούνη στη Ροδόπη.

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, μετέβη την Δευτέρα 22 Ιουλίου μαζί με τον Προϊστάμενο του καταστήματος ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης, Δημήτρη Πανταζή, στις πληγείσες περιοχές όπου συναντήθηκαν με παραγωγούς και πραγματοποίησαν επιτόπιες επισκέψεις σε μεγάλη έκταση των χωραφιών.

Καταστροφές προκλήθηκαν στο σύνολο σχεδόν των καλλιεργειών ενώ οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίστηκαν στις καλλιέργειες του καπνού.

Σήμερα έγινε η αναγγελία ζημιάς από τον ΕΛΓΑ και από αύριο οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να μεταβούν στους Δήμους και να προβούν στις απαραίτητες δηλώσεις.

Στις 2 Αύγουστου παραδίδεται ο κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού στη Κομοτηνή

Στις 2 Αυγούστου 2013, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα της Εγνατίας Οδού ΑΕ, θα παραδοθεί ο κάθετος άξονας Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του, ο δρόμος από τον οικισμό της Πανδρόσου έως τα σύνορα έχει τελειώσει, ενώ απομένει το κομμάτι Πανδρόσου – Τυχερού, το οποίο βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Σε ότι αφορά την βουλγαρική πλευρά, ο δρόμος από τον συνοριακό σταθμό μέχρι την Ποντκόβα είναι τελειωμένος, ενώ θα υπάρξει νέα χάραξη για τον δρόμο Ποντκόβα – Κίρτζαλι.

Ο κάθετος άξονας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους Βούλγαρους, καθώς θέλουν να προλάβουν έστω και για λίγες εβδομάδες την θερινή περίοδο. Σε δηλώσεις βούλγαρου αξιωματούχου, η βουλγαρική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να οριστεί μέσα στον Αύγουστο η ημερομηνία εγκαινίων του δρόμου.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments