ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΞΑΝΘΗ — 09 Οκτωβρίου 2012
  • Views340

Στο “αμήν” έχουν φτάσει οι οδηγοί του υπεραστικού ΚΤΕΛ, καθώς τα χρωστούμενα που τους οφείλονται για τις μαθητικές μετακινήσεις δεν έχουν ακόμα καταβληθεί, ενώ οι ίδιοι τους δηλώνουν ότι δεν αντέχουν άλλο, καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος μεταφοράς των μαθητών (το οποίο αγγίζει, σε ημερήσια βάση, τα 7.000 €!!!)! Πλέον το υπεραστικό ΚΤΕΛ δίνει προθεσμία μέχρι αύριο για την καταβολή των οφειλόμενων. σε αντίθετη περίπτωση οι μαθητικές μετακινήσεις θα βρεθούν και πάλι στον αέρα, καθώς όπως δηλώνει και ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Χαράλαμπος Τουμανίδης αυτές θα σταματήσουν από την Πέμπτη.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=mbxWCZaPPSk[/tube]

Νεότερες πληροφορίες, ωστόσο, θέλουν τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαο Γρανά να δεσμεύεται, μετά και από την συνάντηση που είχε χτες με την υπηρεσία εντελλομένων της Καβάλας και τις σχετικές του συστάσεις προς αυτήν, ότι μέχρι αύριο θα έχει καταβληθεί μέρος των οφειλόμενων στους οδηγούς του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Είδωμεν…

Χάος στην Ξάνθη…

Την ίδια ώρα, στην Ξάνθη, επικρατεί το απόλυτο χάος με τις μαθητικές μετακινήσεις, καθώς από χτες οι μεταφορείς, ΚΤΕΛ και Ταξί, αποφάσισαν να σταματήσουν ξανά τα μαθητικά δρομολόγια, τα οποία δεν εκτελούσαν από την αρχή της χρονιάς αλλά πραγματοποίησαν μόνο την περασμένη εβδομάδα, μιας και το Υπουργείο Εσωτερικών δεν προχώρησε στην καταβολή της πρώτης δόσης των οφειλών που διεκδικούν από πέρσι οι μεταφορείς, όπως είχε προσυμφωνηθεί.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=kAQdtY6XNRA[/tube]

Σύμφωνα με το Thrakitoday.com, μετά την απόφαση των μεταφορέων που αφήνει στον αέρα για ακόμη μια φορά τα δρομολόγια, γονείς και μαθητές ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που αναφύεται εκ νέου στην καθημερινότητά τους. Από τη μεριά τους οι μεταφορείς ξεκαθαρίζουν για ακόμη μια φορά πως εάν δεν εφοδιαστούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί με ζεστό χρήμα από τα δεδουλευμένα τους περασμένων ετών, τότε δεν θα ξεκινήσουν τις μεταφορές.

Το πρωί της Δευτέρας, για ακόμη μια φορά, γονείς πραγματοποίησαν συνάντηση με τους εμπλεκόμενους στο θέμα φορείς στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, ξεκαθαρίζοντας πως πλέον φαντάζει πιο πιθανό από ποτέ το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κλείσιμο των σχολικών μονάδων της Ξάνθης μέχρι να βρεθεί λύση.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments