ΠΑΓΓΑΙΟ — 20 Μαΐου 2013
  • Views194

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του  Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Ο δήμος Παγγαίου στηρίζοντας τον νέο θεσμό της πόλης, συμμετείχε με δικό του Περίπτερο στην έκθεση προβάλλοντας τους τουριστικούς προορισμούς της  ευρύτερης περιοχής και τα τοπικά προϊόντα,  ενώ αξίζει να τονιστεί ότι  η συμμετοχή του δήμου, απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από άποψη οργάνωσης και «φιλοξενίας», με τα πολιτιστικά δρώμενα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γεωργιανής «Ο Πρόσφυγας» και του Ποντιακού Συλλόγου «Δημήτρης Ψαθάς» Μελισσοκομείου, να κερδίζουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών  παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από τον Πόντο.

   Η  πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης δήμου Παγγαίου, Κρυσταλλία Παπανικολάου, τονίζοντας τη μοναδικότητα του δήμου Παγγαίου ως προορισμός, καλωσόρισε τους επισκέπτες της έκθεσης σε έναν τόπο ευλογημένο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο δήμος Παγγαίου καλωσορίζει την Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν τόπο  με 70 περίπου χιλιόμετρα όμορφες και καθαρές δαντελωτές παραλίες. Γνωρίστε του Αμμολόφους και όλη την παραλιακή ζώνη. Περιηγηθείτε  στα υπέροχα μονοπάτια του Όρους Παγγαίου και επισκεφθείτε τους όμορφους ορεινούς οικισμού του δήμου. Η διαμονή αποτελεί τον πλέον  αρμονικό συνδυασμό και για τον λόγο αυτό, σας περιμένουμε να γευτείτε τις ομορφιές του τόπου».

 Παράλληλα,  στο πλαίσιο της ανάπτυξης προγραμμάτων επιχειρηματικών συναντήσεων μεταξύ των εκθετών και των επιχειρήσεων  που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού δόθηκε ώθηση στο δήμο Παγγαίο  για την ανάπτυξη  επωφελών συνεργασιών, ενώ μέσω επαφών με εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων της Εκπαίδευσης συζητήθηκε η πραγματοποίηση επισκέψεων μαθητών στο δήμο Παγγαίου με τη μορφή εκπαιδευτικών εκδρομών.

Την συμμετοχή του δήμου Παγγαίου, εκτός από τον δήμαρχο, Βασίλειο Ξουλόγη και την   πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης δήμου Παγγαίου, Κρυσταλλία Παπανικολάου, στήριξαν επίσης με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος, Τάκης Ηλιάδης και η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ δήμου Παγγαίου, Μαρία Τσίλογλου.

IMGP4258 SAM_1168 SAM_1180

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments