ΠΑΙΔΕΙΑ — 17 Μαΐου 2012
  • Views312

Στο υπουργείο Παιδείας επικρατεί προβληματισμός αναφορικά με την ομαλή διεξαγωγή των… Πανελλαδικών Εξετάσεων, που αρχίσουν τη Δευτέρα 21 Μαΐου, δεδομένου ότι εντός Ιουνίου θα στηθούν οι κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές.

Από την στιγμή που επιλέχθηκε ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών η 17η Ιουνίου, θα πρέπει να μετατεθούν οι εξετάσειςστα Αγγλικά (16/6) και στην Αρμονία (18/6) ενώ θα αναβληθούν και οι επαναληπτικές για τους υποψηφίους οι οποίοι θα απουσιάσουν δικαιολογημένα από τις Πανελλαδικές που έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 15/6 και τη Δευτέρα 18/6.

Το σενάριο αυτό, σύμφωνα και με εκτιμήσεις της εφημερίδας “Τα Νέα”, ήταν αυτό με τις λιγότερες συνέπειες, καθώς οι συμμετέχοντες στα Ειδικά Μαθήματα και τις επαναληπτικές εξετάσεις δεν είναι πάρα πολλοί. Αν είχε επιλεγεί η 1οη Ιουνίου τα προβλήματα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερα, καθώς το Σάββατο 9 Ιουνίου και τη Δευτέρα 11 Ιουνίου εξετάζονται μαθήματα των υποψηφίων ΕΠΑΛ με περισσότερους από 25.000 διαγωνιζόμενους. Στην περίπτωση, δε, που είχαμε αναβολή των εξετάσεων αυτών θα υπήρχε εξίσου μεγάλο πρόβλημα στις ημερομηνίες κατάθεσης των μηχανογραφικών αλλά ακόμα και στην ανακοίνωση των βάσεων.

Ακούστε τι δήλωσε για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Β’βάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Γεώργιος Χεριστανίδης.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=T9Gc-Ul4Rp8[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments