ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 25 Μαΐου 2013
  • Views334

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η οροφή του κλειστού κολυμβητήριου της Καβάλας από το Δεκέμβρη του 2010. Συγκεκριμένα η στέγη του κολυμβητηρίου υπέστη σημαντική ζημιά, όταν ισχυρός άνεμος έσκισε την θερμομονωτική και υγρομονωτική μεμβράνη που σκέπαζε το στρώμα πετροβάμβακα και τη μεταλλική οροφή, ενώ ταυτόχρονα κατέστρεψε και το σύστημα προστασίας από τους κεραυνούς. Το σοβαρό αυτό θέμα είχε αναδείξει το ΚΚΕ με σχετική ερώτηση του, με αρ. πρωτ. 8385/29.12.2010, χωρίς όμως να έχει δοθεί καμία δέσμευση για αποκατάσταση της ζημιάς.

      Να σημειωθεί ότι είναι το μόνο κλειστό, ολυμπιακών διαστάσεων, κολυμβητήριο στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και φιλοξενεί από το 2007, που εγκαινιάστηκε, όλα τα πρωταθλήματα της περιφέρειας.

      Η διαχείριση του κολυμβητηρίου γίνεται από τον Δήμο Καβάλας, που επιβάλλει αντίτιμο για τη χρήση του στους αθλούμενους πολίτες καθώς και στους τέσσερεις συλλόγους για την προετοιμασία τους. Ενώ το 2010 είχε αποφασιστεί η αναστολή της λειτουργίας του εξαιτίας της εκτίμησης του υψηλού κόστους συντήρησης του, αφού λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών δαπανήθηκαν χρήματα για τη θέρμανση και το σύστημα αφύγρανσης.

      Για την κατάσταση αυτή ευθύνες φέρει και η Δημοτική Αρχή που αντί να διεκδικήσει με κάθε τρόπο μαζί με το λαό της Καβάλας την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση για την εύρυθμη, ασφαλή και δωρεάν για τους πολίτες χρήση του κολυμβητηρίου επιβάλλει αντίτιμο.

      Την κύρια ευθύνη όμως έχουν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που και στον τομέα αυτό ακολουθεί πολιτική της υποχρηματοδότησης προωθώντας την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

Την χορήγηση, από τον κρατικό προϋπολογισμό, των απαραίτητων και αναγκαίων ποσών για να μπορέσει να λειτουργήσει το κολυμβητήριο απρόσκοπτα και με ασφάλεια και να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση όλων των αθλούμενων.

Οι βουλευτές

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments