ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΣΜΟΣ — 18 Φεβρουαρίου 2013
  • Views189

Επιμένει το υπουργείο Ανάπτυξης στη νομοθετική ρύθμιση για το προαιρετικό άνοιγμα των μικρών εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που δίνει το υπουργείο στις πρόσφατες θέσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) για το θέμα. Η Συνομοσπονδία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών είχε δώσει στη δημοσιότητα έρευνα σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των μελών της αρνείται το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, ενώ ταυτόχρονα επικαλέστηκε και μελέτες σε ευρωπαϊκές χώρες σύμφωνα με τις οποίες η διεύρυνση του ωραρίου έφερε μετατόπιση του τζίρου στις μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες. Επίσης δεν προκάλεσε αύξηση της απασχόλησης.

Το υπουργείο απαντώντας σημείο προς σημείο στις θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ επιδιώκει να τις διαψεύσει, σημειώνοντας πως αυτές αποκρύπτουν σημεία των μελετών που παρουσιάστηκαν. Επιπλέον παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν επιβάλλεται το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Είναι προαιρετική η λειτουργία τους.

Επίσης τονίζουν τα ίδια στελέχη πως οι μελέτες που παρουσιάζει η Συνομοσπονδία δεν μετρούν τις επιπτώσεις από το άνοιγμα μόνο των μικρών αλλά όλων των καταστημάτων τις Κυριακές.

Πρόταση
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς με δηλώσεις του τόνισε: «Η κυβέρνηση έχει καταθέσει στον δημόσιο διάλογο μια συγκεκριμένη πρόταση για προαιρετικό άνοιγμα μόνο των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές. Στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου, η ΓΣΕΒΕΕ έδωσε προχθές στη δημοσιότητα τις θέσεις του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, σχετικά με την κυβερνητική πρόταση, αλλά μόνο σε αυτή δεν απαντά. Επειδή εξακολουθούμε να θεωρούμε τη ΓΣΕΒΕΕ σύμμαχο στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για επανεκκίνηση της οικονομίας, δεν κατανοούμε γιατί πρέπει να εξαντλούμαστε σε αντιπαραθέσεις επί ανύπαρκτων θεμάτων».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments