ΚΟΣΜΟΣ — 12 Ιουλίου 2013
  • Views180

Μια γυναίκα που προσδιορίζεται ως πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας, αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπόριο ανθρώπων, από δικαστήριο της νότιας Καλιφόρνιας, καθώς φαίνεται ότι ανάγκαζε μια γυναίκα από την Κένυα να εργάζεται περισσότερο από 16 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, γράφει η εφημερίδα Los Angeles Times.

Η Μεσαέλ Αλαμπάν, μια από τις συζύγους τους Σαουδάραβα πρίγκιπα Αμπντουλραχμάν μπιν Νάσερ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ-Σαούντ, μετέφερε το φερόμενο θύμα στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάιο και της παρακράτησε το διαβατήριο.

Το φερόμενο ως θύμα, μια 30χρονη γυναίκα αρχικά εργάστηκε για την ύποπτη επί ένα χρόνο στη Σαουδική Αραβία πριν έρθουν στις ΗΠΑ.

Ο εισαγγελέας της υπόθεσης, ανέφερε ότι η πριγκίπισσα είχε υποσχεθεί στη γυναίκα 1.600 δολάρια μισθό τον μήνα, αλλά της κατέβαλε μόνο 200 δολάρια μηνιαίως. Η ίδια κατηγορούμενη θεωρείται ύποπτη για τη κατοχή σε συνθήκες υποτέλειας, άλλων τεσσάρων γυναικών από τις Φιλιππίνες που επίσης τους κατέσχεσε τα διαβατήρια

Η Αλαμπάν συνελήφθη την Τετάρτη και αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Αν καταδικαστεί αντιμετωπίζει ποινή έως και 12 χρόνια κάθειρξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments