ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 03 Μαΐου 2012
  • Views189

Διευκρινιστικό έγγραφο προς την ΠΑΕ Καβάλα αλλά και την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου απέστειλε χθες Τρίτη (2/5) ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής μέσα από το οποίο διευκρινίζεται πως αφενός η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ζήτησε επί του θέματος τη γνώμη της Superleague αφετέρου δε διευκρινίζεται ότι οι φάκελοι και των δύο ομάδων θα εισαχθούν σε προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ε.Ε.Α., μέσα στο μήνα Μάιο, προκειμένου τα μέλη της να συζητήσουν σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέντα αθλητικό νόμο. Την ίδια ώρα μέσα από το συγκεκριμένο έγγραφο ξεκαθαρίζεται ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είναι αρμόδια να κρίνει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί οποιαδήποτε ομάδα, κάτι το οποίο ισχύει τόσο για την ΠΑΕ Καβάλα όσο και για την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, απλά η ίδια θα κρίνει εάν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για την έκδοση πιστοποιητικού συμμετοχής σε μία εκ των τριών επαγγελματικών κατηγοριών.

Αναλυτικά το περιεχόμενο του εγγράφου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προς την ΠΑΕ Καβάλα είναι το εξής:

Επειδή δημιουργήθηκαν παρερμηνείες και ερωτηματικά, σχετικά με την εξέταση των φακέλων που έχουν υποβάλλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και η ΠΑΕ Νέα Καβάλα προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διευκρινίζονται τα εξής:

1) Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, έχει ζητήσει επί του θέματος τη γνώμη της διοργανώτριας αρχής.

2) Σε κάθε όμως περίπτωση, οι φάκελοι των ως άνω ομάδων θα εισαχθούν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, προς λήψη απόφασης εντός του Μαΐου, σύμφωνα με τον προσφάτως ψηφισθέντα αθλητικό Νόμο.

3) Σύμφωνα με το άρθρο 19 του πρόσφατου Αθλητικού Νόμου, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δεν είναι αρμόδια να κρίνει σε ποια κατηγορία αγωνίζεται οποιαδήποτε ομάδα. Κρίνει αποκλειστικά, αν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις της κείμενης αθλητικής νομοθεσίας, για την έκδοση πιστοποιητικού του άρθρου 77Α του Ν.2725/99, όπως ισχύει».

Μετά από το έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το οποίο υπογράφει ο Γ.Γ.Α. Παναγιώτης Μπιτσαξής προς την ΠΑΕ Καβάλα και την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, με το οποίο διευκρινίζει τη διαδικασία εξέτασης των φακέλων των δύο ομάδων, ο βουλευτής Καβάλας Σάββας Εμινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μετά από τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε εδώ και πολλούς μήνες όσοι αγαπάμε πραγματικά τον ΑΟΚ, για πρώτη φορά ξεκαθαρίζεται με ένα επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού η διαδικασία που ακολουθείται. Το υπουργείο και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διευκρινίζουν ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα αποφανθεί για τους φακέλους των ομάδων μέσα στον Μάιο και κατόπιν θα είναι θέμα της ΕΠΟ να αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν οι ομάδες του χρόνου. Είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα μας θα δικαιωθεί και θα εξασφαλίσει το πιστοποιητικό που θα της επιτρέψει να αγωνιστεί ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες. Με την ψήφο των συμπολιτών μου, θα είμαι παρών και την επομένη των εκλογών, ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή του ΑΟΚ στη Super League, στην οποία δικαιωματικά πια ανήκει.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments