ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 17 Ιουλίου 2013
  • Views330

Μετά την αρχική απόρριψη της αίτησης για την συγκεκριμένη συναυλία από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το θέμα κρίθηκε ότι πρέπει να επανεξετασθεί. Στη νέα του απόφαση, το ΚΑΣ έδωσε τελικά το «πράσινο φως» στη συναυλία -αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα που θα διεξαχθεί κανονικά στις 24 Ιουλίου.

Το πρώτο «όχι» προέκυψε, ύστερα από την ισοψηφία που αναδείχθηκε κατά την εξέταση του θέματος στο ΚΑΣ και την χρήση του δικαιώματος της διπλής ψήφου που έκανε ο νομικός σύμβουλος, ο οποίος αντικαθιστούσε για λίγο την πρόεδρο του οργάνου κυρία Λίνα Μενδώνη.

Εκείνο που προβλημάτισε τα μέλη του ΚΑΣ, είναι ότι η κατάσταση του μνημείου δεν «σηκώνει» μεγάλη προσέλευση θεατών – κάτι που θεωρείται σίγουρο λόγω της δημοφιλίας των δύο  καλλιτεχνών.

Ωστόσο, στην αρχική απόφαση δεν συμπεριλήφθηκαν δύο βασικοί παράμετροι: ότι στη συναυλία «Μικρά Ασία – Βυζαντινός Εσπερινός» θα χρησιμοποιηθούν μόνο φυσικά όργανα ήχου, οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα όχλησης, ενώ για το ζήτημα της υπέρμετρης προσέλευσης, υπάρχει προηγούμενο υποδειγματικής συναυλίας στον χώρο, κατά την οποία τηρήθηκε ο καθορισμένος αριθμός θεατών.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments