ΞΑΝΘΗ — 28 Απριλίου 2012
  • Views157

Με έγγραφο της η μείζονα αντιπολίτευση και στα πλαίσια του ελέγχου της διοίκησης του δήμου ζήτησε να πληροφορηθεί τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του ελέγχου από τους ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης οι οποίοι ελέγχουν την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ Ε.Α.ΠΑ.Ξ. Α.Ε.

Με το απαντητικό έγγραφο ο πρόεδρος της Εταιρείας Α. Κυριακίδης ανέφερε ότι για κάθε στοιχείο ελέγχου που ζητείτε από την μείζονα αντιπολίτευση θα πρέπει να δικαιολογεί και το έννομο της συμφέρων.

Ο Χ. Πούλιος ανέφερε προς ενημέρωση του Σώματος την απάντηση που έλαβε από τον πρόεδρο κ. Κυριακίδη λέγοντας ότι μπορεί να είναι Α.Ε. αλλά είναι μία δημοτική επιχείρηση και άρα σαφώς και έχει έννομο συμφέρων η μείζονα αντιπολίτευση να πληροφορείται την πορεία της.

Ο πρόεδρος της ΕΑΠΑΞ Α. Κυριακίδης επικαλέστηκε την εμπιστευτικότητα του ελέγχου και δεσμεύθηκε ότι όταν εκδοθεί το τελικό πόρισμα του ελεγκτού θα το κοινοποιούσε και στην μείζονα αντιπολίτευση.

Επόμενο θέμα που απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης ήταν τα έργα της Αστυκης Ανάπλασης και την δημιουργία ποδηλατοδρόμου που από την μία πλευρά του δρόμου το πεζοδρόμιο μειώνεται κατα 0.30 πόντους αλλά από την άλλη με την υλοποίηση του δρόμου το πεζοδρόμιο φαρδαίνει κατα πέντε μέτρα.

ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ 30….ΠΟΝΤΟΙ Η «ΖΗΜΙΑ»

Επί της Βασιλίσσης Σοφίας ξεκίνησαν τα έργα της ανάπλασης και η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποια από τα πεζοδρόμια να μικρύνουν και άλλα να γίνουν ποιο φαρδιά.

Η μείζονα αντιπολίτευση με το επικεφαλής της Χ. Πούλιο μετέφερε παράπονα καταστηματαρχών και κατοίκων για την σμίκρυνση του πεζοδρομίου.

Οι Τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ανέφεραν ότι δεν δημιουργείτε πρόβλημα αφαιρώντας πεζοδρόμιο 30 έως 50 πόντους από το πεζοδρόμιο, επιπρόσθετα δε προσθέτει χώρο στάθμευσης για τα αυτοκίνητα.

Εκφράζοντας την θέση της η μείζονα αντιπολίτευση ανέφερε ότι είναι αδιανόητο όταν σε όλες τις άλλες πόλεις της Χώρας μεγαλώνουν τα πεζοδρόμια για να κινούνται οι πεζοί, ο δήμος Ξάνθης τα μικραίνει και δίνει χώρο παρκινγκ για τα αυτοκίνητα.
Να σημειωθεί ότι εκείνη η περιοχή δίπλα από τον ποταμό Κόσυνθο ο οποίος διασχίζει την πόλη, είναι χώρος όπου συγκεντρώνει πολίτες και κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά για να κάνουν τον περίπατό τους.

Ο δήμαρχος Μ. Στυλιανίδης δήλωσε κατάπληκτος για το ερώτημα και το έγγραφο με τις υπογραφές των διαμαρτυρομένων πολιτών καυτηριάζοντας την στάση της μείζονος αντιπολίτευσης η οποία προασπίζει τα συμφέροντα ενός και μόνου πολίτη επαγγελματία ο οποίος διαθέτει καφετέρια δεν θα έχει επαρκεί χώρο να αναπτύξει τα τραπεζοκαθίσματα του.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι η Βασιλίσης Σοφίας, κάθε Σάββατο που πραγματοποιείται η υπαίθρια λαϊκή αγορά (παζάρι) σε απόσταση εκατό μέτρων από το σημείο που γίνεται το έργο, δέχεται εκατοντάδες οχήματα επισκεπτών και δημιουργείται πρόβλημα παρκαρίσματος. Αυτό το επιχείρημα πρόβαλε ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης λέγοντας. «Για 30 πόντους σε ορισμένα σημεία του δρόμου θα πρέπει να καταργήσουμε 20 έως 30 θέσης στάθμευσης σε μία περιοχή που τους έχει ανάγκη».

ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την απόφαση της παραταξιακής επιτροπής για την προβολή των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο των Εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου καθώς και τους όρους λειτουργίας των εκλογικών κέντρων.

Ο δήμαρχος Μ. Στυλιανίδης στην εισήγηση του ανέφερε ότι μετά από απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών όλοι οι δήμοι πανελλαδικά καθώς και ο δήμος Ξάνθης είναι υποχρεωμένος να παραχωρήσει σταθερά σημεία για την προβολή των κομμάτων ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών. Τέλος είπε ότι τα σταθερά πλαίσια που υπάρχουν στις στάσεις των αστικών θα παραχωρηθούν αναλογικά με την δύναμη που έχει το κάθε κόμμα. Επίσης σημείωσε ότι με κόστος των ίδιων των κομμάτων μπορούν να κατασκευαστούν κινητά πλαίσια σε χώρους που επίσης θα διατεθούν από τον δήμο Ξάνθης.\

Οι θέσεις τελικά κατανεμήθηκαν με ομόφωνη απόφαση ως εξείς:

11 ΠΑΣΟΚ

8 ΝΔ

4 ΚΚΕ

4 ΛΑ.ΟΣ

3 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

1 ΑΝΤΑΡΣΥΑ

1 ΠΕΙΡΑΤΕΣ

2. ΟΧΙ

0. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΔΗΣΥ

Επίσης όλα τα κόμματα ζήτησαν μπροστά στην είσοδο όπου στεγάζονται τα κόμματα να βάλλουν ένα τραπεζάκι με μία ομπρέλα και να διαθέτουν διαφημιστικό υλικό.

[EasyGallery id=’ΔημΣυμβΞάνθη284′]
Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες από το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης που διεξήχθη στις 28 Απριλίου 2012

Print Friendly

Όλα μηδέν στη Ξάνθη

Όλα μηδέν στη Ξάνθη

Οκτώβριος 03, 2016
ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

Σεπτέμβριος 28, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments