ΠΑΓΓΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ — 02 Ιανουαρίου 2013
  • Views1044

DSC_0255Αποχαιρετώντας το 2012 ο Πολιτιστικός – Αιμοδοτικός Σύλλογος Ακροβουνίου διοργάνωσε και συμμετείχε σε πλήθος εκδηλώσεων αφιερωμένες στο πνεύμα των ημερών.

Η αρχή έγινε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου με την φιλανθρωπική εκδήλωση – τσάι που δόθηκε στην πολυαίθουσα του συλλόγου στις 5μ.μ., τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν σε ψώνια πρώτης ανάγκης για οικογένειες του χωριού, οι οποίες έχουν μεγάλη ανάγκη.

Στη συνέχεια ο Πολιτιστικός – Αιμοδοτικός Σύλλογος Ακροβουνίου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, τον Δήμο Παγγαίου και χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΑ Καβάλας, για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε τις τριήμερες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις «Μύρισαν Χριστούγεννα» για τα παιδιά στις 21-23 Δεκεμβρίου 2012 στα ξύλινα σπιτάκια Ακροβουνίου από τις 5 έως τις 9 το απόγευμα.

Λειτούργησε το χωριό του Άη Βασίλη με το σπίτι και το ταχυδρομείο του, το εικαστικό εργαστήρι και το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, face-painting, γιορτινές μεταξοτυπίες σε μπλουζάκια των παιδιών, ενώ υπήρχαν και εορταστικά περίπτερα από το Θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων Νομού Καβάλας, την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ελευθερούπολης «Η Αρωγή», από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ακροβουνίου και Χρυσοκάστρου και από ιδιώτες καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.DSC_0273

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου έγινε η έναρξη της εκδήλωσης στις 5:30μ.μ. με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο Παγγαίου κ.Βασίλη Ξουλόγη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Αρχέλαο Γρανά.

DSC06742Επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου κ.Γρηγόρης Τιμοσίδης,οι Αντιδήμαρχοι κ.Σταμάτης Ματσάγγος και ο Ηρακλής Φιλικαρίδης και οι δημοτικοί συμβουλοι κ. Βασίλης Σερπετζής, Ανδρέας Καλλινικίδης, Ιωάννης Φιλόσογλου, Γιώργος  Καλλινικίδης,ο Κρυστάλης Τζιτζιός και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ.Γεώργιος Αναστασιάδης.  Ακολούθησε η άφιξη του Άη Βασίλη-καθώς ο ουρανός κατακλείσθηκε από πλήθος πυροτεχνημάτων- η οποία συνοδεύτηκε από χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία της Αδελφότητα των Απανταχού Ηρακλειτσιανών, ενώ το γιορτινό κλίμα τονίστηκε και με τα χριστουγεννιάτικα χορευτικά από τον Πολιτιστικό – Αιμοδοτικό Σύλλογο Ακροβουνίου. Η βραδιά συνεχίστηκε με την κλόουν Τοσοδούλα που πρόσφερε μεγάλη χαρά στα παιδιά!

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 6μ.μ με χριστουγεννιάτικα χορευτικά από τα παιδικά τμήματα latin από τον σύλλογο Ν. Ηρακλείτσας «Ο Άγιο Γεώργιο» και από τον Μουσικοχορευτικό σύλλογο «Το Πράβι». Στη συνέχεια η κλόουν Τοσοδούλα μεταμορφώθηκε σε καλικάντζαρο Γαργαλούλη σε ένα show που ξετρέλανε τα παιδιά, καθώς μπήκαν στο ρόλο του καλικάντζαρου.

DSC_0382Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου σήμανε η λήξη της όλης εκδήλωσης στις 9μ.μ. με την αποχώρηση του Άη Βασίλη.

Η παρούσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο, όπου κυριαρχεί η δασική βλάστηση και τα ξύλινα λυόμενα σπιτάκια. Η ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών ήταν συγκινητική. Θεωρούμε την υλοποίηση της εκδήλωσης αυτής περισσότερο από αναγκαία φέτος, μέσα στην απαισιοδοξία και την κρίση που βαραίνει τον ψυχικό κόσμο του καθένα μας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν  να προσφέρει χαρά στα παιδιά και να αναβαθμίσει πολιτιστικά και πολιτισμικά την ευρύτερη περιοχή. Όλες οι δράσεις της εκδήλωσης ήταν δωρεάν.

DSC_0287Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια της 3ήμερης εκδήλωσης «Μύρισαν Χριστούγεννα» γινόταν συγκέντρωση τροφίμων και ρουχισμού προκειμένου να βοηθηθούν οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Μετά το πέρας των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων αφιερωμένων στα παιδιά, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του συλλόγου την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012 στις 8μ.μ. στην ταβέρνα «Πράσινη γωνιά» με την υπέροχη ορχήστρα «Μπάντα Τέτοια», η οποία απογείωσε το κέφι και οι παραβρισκόμενοι διασκέδασαν με την ψυχή τους ως αργά.DSC_0291

Η τελευταία συμμετοχή του Συλλόγου μας για το 2012 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στην πολυήμερη εκδήλωση «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» του Δήμου Παγγαίου με τα παιδικά και εφηβικά χορευτικά τμήματα να αποδίδουν ονειρεμένα χριστουγεννιάτικες χορογραφίες.

DSC_0299Όλες οι δράσεις του Συλλόγου μας στηρίχτηκαν όπως κάθε χρόνο από τα μέλη του, χωρίς την έμπρακτη συνδρομή των οποίων θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν, γι’ αυτό το λόγο και τους ευχαριστούμε θερμά μέσα από την ψυχή μας.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τις επιχειρήσεις, τους ιδιώτες και επαγγελματίες, οι οποίοι μας στήριξαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και είναι οι εξής:  Βασίλης Μοσχόπουλος-Ξυλουργός, Δημήτρης Ρηγούλης-σιδηρουργός, Beaute των Νίκου Χριστοδούλου και Θεοδώρας Κοντομανώλη, Οινοποιία Τσικρικώνη Μυρτόφυτο, Κάβα ποτών του Κώστα Καλαμένιου, Αρτοποιείο-Ζαχαροπλαστείο Τζιμούρτα, Μεταξοτυπίες των Αφων Φασουλά, τα ζαχαροπλαστεία Σαμαρά – Μιχαλόπουλου, Χατζόγλου και Dolcetto,   Ελένη Καλλιοπίτσα,Ετοιμα ενδύματα «Δώρα» Πρότυπο βρεφονηπιακό σταθμό «Αστεράκια» της Γεωργίας Πλιόγκου, Γιώργο Αγγελόπουλο και Νίκο Καραπρώιμο ηχος και φως, Χρήστο Σαγώνα-Πιάνο και Χρύσα Παπαδοπούλου-τραγούδι.λατομείο αδρανών υλικών Κωνσταντινίδη,τον Γεώργιο Σιδηρόπουλο-ξυλεία ,καυσοξυλα Παλαιοχώρι, Αραμπατζή Αθανάσιο σιδηροκατασκευές Μουσθένη,  Καραγιαννόπουλος Δημήτρης-Ηλεκτρολόγο, Πρόδρομο Ιωσηφίδη-Κουραμπιέδες, Παγίδη Ιορδάνη-ζαχαρώδη,την Δ/ντρια του 2ο Δημοτικό σχολείο Ελευθερούπολης κ.Πένυ Θεοδωρούδη.DSC_0343

Τέλος ευχαριστούμε ολους του δωροθέτες της λαχειοφόρου αγοράς που έγινε την ημέρα του Χριστουγεννιάτικου χορού και τα Μ.Μ.Ε της Καβάλας και ιδιαίτερα την ΕΡΑ Καβάλας για την προβολή των εκδηλώσεών μας.

 

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Print Friendly

ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

Σεπτέμβριος 28, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments