ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ — 27 Ιουλίου 2012
  • Views253

Απόφαση για το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων μουσειακής αγωγής ελήφθη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με θέμα τη γνώση του πολιτιστικού παρελθόντος, την κατανόηση του σήμερα και την ευαισθητοποίηση για ένα δημιουργικό μέλλον.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Στέλιος Σχοινάκης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεοδώρα Βαβαλέσκου, ο αντιδήμαρχος Γεωργίας και Κοινοτήτων Θεόδωρος Παπαδόπουλος, η εκπρόσωπος της ΙΗ’ Εφορείας Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων Δήμητρα Μαλαμίδου, η Διευθύντρια Πολιτισμού της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Άλκηστις Βλάχου, η Έφορος του Δημοτικού Μουσείου Καβάλας Ευφροσύνη Μπόσκου και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Δήμου Καβάλας Ιώ Χατζηβαρύτη και Άννα Ντουνιάπιλεν.

Η εκπαιδευτική διάσταση των μουσείων έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως η κεντρική λειτουργία τους μιας και αυτά αποτελούν χώρους άτυπης μάθησης. Το μουσείο αποτελεί σημαντικό παράγοντα της αισθητικής αγωγής του παιδιού γιατί έχει το προνόμιο να του προσφέρει ένα σύνολο λειτουργιών, όπως καλλιέργεια της φαντασίας, έρευνα, ταξινόμηση, κριτική σκέψη, συναισθηματική και καλλιτεχνική έκφραση.

Οι δράσεις που αποφασίστηκε να υλοποιηθούν αναμένεται να έχουν πολλαπλά οφέλη, τόσο εκπαιδευτικού όσο και αναπτυξιακού χαρακτήρα για την περιοχή. Πέρα από τη γνωριμία της πολιτιστικής κληρονομιάς με στόχο την προστασία της, πρόκειται να συμβάλλει και στην ενίσχυση του μαθητικού τουρισμού στην περιοχή της Καβάλας.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments