ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 03 Απριλίου 2013
  • Views173

Κινήσεις διαχείρησης του πολιτικού κόστους και των ισορροπιών κάνουν οι κυβερνητικοί εταίροι στα πλαίσια της πολιτικής που διαμορφώνεται εν αναμονή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Με τα δημοσιονομικά, το χαράτσι και τις τράπεζες στο επίκεντρο επιδιώκεται να βρεθούν τα σημεία ισορροπίας και να αποφασιστούν οι επικονωνιακές στρατηγικές.

Το επικοινωνιακό ντεμαράζ ΣΥΡΙΖΑ αυτή την εβδομάδα λίγο πριν άφιξη της τρόικα, οι οριακές δημοσκοπήσεις και το εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό των κομμάτων αναγκάζουν τους κκ Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις στο πλαίσιο της δαιχείρισης της πολιτικής κρίσης που θα προκαλέσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα και υπό το φόβο νέας ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντώνης Σαμαράς πιεζόμενος από τη βάση του κόμματος προσπαθεί να επιβάλλει νέα πρόσωπα από τα σπλάχνα του κόμματος και να διευκολύνει παλαιά να αναρριχηθούν στον κρατικό ιστό. Οι κινήσεις αυτές που έχουν ως επακόλουθο την αποκαθήλωση και εκπαραθύρωση άλλων αξιωματούχων προακολούν τριβές καθώς δεν τηρείται η συμφωνία ποσόστοσης στελεχών στον κρατικό μηχανισμό.

Παράλληλα οι πολιτικές “εκπτώσεις” τις οποίες αναγκάζονται σε κάθε διαπραγμάτευση να κάνουν οι κυβερνητικοί εταίροι προκαλούν αλυσιδωτές εκρήξεις στο εσωτερικό των κομμάτους τα οποία βιώνουν ισχυρές αποσχιστικές πιέσεις.

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό και οι εντάσεις οδηγούν τους αρχηγούς των κομμάτων σε διαρκείς διαβουλεύσεις με γνόμωνα την ξυπηρέτηση των εσοκομματικών ισορροπιών τους.

Στελέχη τόσο της ΔΗΜΑΡ όσο και το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι η έλευση της τρόικας κάθε φορά συνεπάγεται ένταση της συσπείρωσης σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και τριγμούς για τους υπόλοιπους.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments