ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 05 Αυγούστου 2013
  • Views159

Δύο δημοσιογράφοι, δύο πανεπιστημιακοί, ένας συγγραφέας, μια τηλεοπτική παραγωγός και ένας καλλιτέχνης θα «σχηματίσουν» τη ΝΕΡΙΤ

Την πρόταση του για τη σύνθεση του επταμελούς Εποπτικού Συμβουλίου της «Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ & Τηλεόρασης» (ΝΕΡΙΤ), την οποία θα υποβάλλει στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελής Καψής.

Σε αυτήν περιλαμβάνονται οι δημοσιογράφοι  Άννα Δαμιανίδη και Ανδρέας Ζούλας, οι πανεπιστημιακοί Σίμος Σιμόπουλος, πρύτανης του ΕΜΠ που διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Υποδομών, και Θεόδωρος Φορτσάκης ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, ο οποίος απεχώρησε πρόσφατα από την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Λουκάς Καρυτινός και η τηλεοπτική παραγωγός Τατιάνα Καραπαναγιώτη, η οποία διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Καψή, η ανακοίνωση αυτή «αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα για την εφαρμογή του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε για τη Νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «βασικός στόχος είναι η θεσμική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της και η αναδιάρθρωσή της με βάση την αξιοκρατία και τη διαφάνεια ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη δημόσια αποστολή της».

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments