ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 10 Φεβρουαρίου 2013
  • Views120

Λίγες ώρες μετά την παρουσία τους στο Κοινοβούλιο και παρά τη διάψευση από τους Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη, οι νοσταλγοί του Χίτλερ δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα τους φωτογραφίες από το οδοιπορικό τους στην Ελλάδα.
Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel υποστήριξε πως η Χρυσή Αυγή έχει επαφές με βαυαρούς νεοναζί, οι οποίες ενισχύονται από εκατέρωθεν επισκέψεις.

Απαντώντας στο δημοσίευμα η Χρυσή Αυγή έκανε λόγο για «μυθεύματα» και «λασπολογία» και ενημέρωνε πως ουδεμία σχέση έχει με ξένες πολιτικές οργανώσεις ή κόμματα.

Ωστόσο, πριν περάσουν 24 ώρες τους διέψευσαν οι ίδιοι οι Γερμανοί. Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», με δύο μεγάλες αναρτήσεις στον ιστότοπο Freies-netz-sued.net οι νοσταλγοί του Χίτλερ παρουσίασαν αναλυτικά τις επαφές που διατηρούν με τη Χρυσή Αυγή και για το πρόσφατο ταξίδι τους στην Ελλάδα που περιελάμβανε και επίσκεψη στο Κοινοβούλιο. Μάλιστα γράφουν ότι «η Χρυσή Αυγή είναι φάρος για όλες τις εθνικιστικές ομάδες και οργανώσεις της Ευρώπης».

Κάτω από την ομπρέλα του δικτύου Freies Netz Sud βρίσκονται περί τις 20 νεοναζιστικές οργανώσεις από τη Βαυαρία και από γειτονικά γερμανικά κρατίδια. Πολλές από τις εν λόγω ομάδες θεωρούνται πιο ακραίες και από το ακροδεξιό κόμμα NPD.

Όλα αυτά δεν τα διαδίδει κάποιο «ανθελληνικό όργανο χειραγώγησης των μαζών», αλλά άνθρωποι σαν τον Ματίας Φίσερ και τον Σεμπάστιαν Σμάους, δύο μέλη της γερμανικής ακροδεξιάς με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο. Είναι οι ίδιοι που ήρθαν στην Ελλάδα και φωτογραφίζονταν δίπλα στον Ν. Μιχαλολιάκο και τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Ματίας Φίσερ είναι ελαιοχρωματιστής/διακοσμητής και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης 20 μηνών με την κατηογρία της υποκίνησης ρατσιστικού μίσους. Όσο για τον «φωτογράφο» Σεμπάστιαν Σμάους, αυτός έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για ξυλοδαρμούς πολιτών ενώ πρόσφατα άνοιξε στη Νυρεμβέργη «εθνικό κέντρο» συγκέντρωσης και οργάνωσης των γερμανών νεοφασιστών.

Και οι δύο θεωρούνται σκληροπυρηνικοί, ακόμη και από το γερμανικό εθνικιστικό κόμμα NPD.

xrush-augh

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments