ΥΓΕΙΑ — 12 Απριλίου 2013
  • Views682

“Οι ειδικοί αποκαλύπτουν την πιο επικίνδυνη ώρα (και μέρα) της εβδομάδας που μπορεί να σας καταστρέψει τη δίαιτα.” Η πιο επικίνδυνη ώρα της εβδομάδας που υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να πάρετε κιλά και να το ρίξετε στο τσιμπολόγημα είναι στις 19:00 κάθε Κυριακή.

Σχεδόν το 48% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι τις ώρες από 19:00 έως 22:00 της Κυριακής είναι πιο επιρρεπείς να ενδώσουν στις λιγούρες τους και την επιθυμία για ανθυγιεινά σνακ, όπως πατατάκια και μπισκότα. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων οι αμέσως επόμενες επικίνδυνες ώρες είναι από τις 15:00 έως τις 17:00.

Οι ώρες από τις 17:00 έως τις 19:00 ήταν το τρίτο κατά σειρά επικίνδυνο διάστημα με το 13% των ερωτηθέντων να υποστηρίζει ότι σε αυτό το χρόνο έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποκύψουν σε διατροφικούς πειρασμούς που έχουν πολλές θερμίδες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα Σαββατοκύριακα και κυρίως την Κυριακή αυξάνεται η όρεξη μας για φαγητό. Πιο αναμενόμενα ήταν τα αποτελέσματα που αφορούσαν τη Δευτέρα, μέρα κατά την οποία το 12% των ερωτηθέντων καταφεύγει σε διατροφικές ατασθαλίες εξαιτίας της πίεσης λόγω της επιστροφής στη δουλειά.

Πίσω από όλες αυτές τις αλλαγές και τις διακυμάνσεις των διατροφικών μας συνηθειών κρύβονται οι εναλλαγές της διάθεσης μας, επισημαίνουν οι ειδικοί. Μυστικά για τις δύσκολες ώρες Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες που αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού, έτσι ώστε να μην καταφεύγετε σε παρασπονδίες. Τέτοιες είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα δημητριακά βρώμης, τα φρούτα, οι ψητές πατάτες, τα μακαρόνια ολικής άλεσης και το ψωμί ολικής άλεσης.

Αν έχετε επιθυμία για κάτι γλυκό προσπαθήστε να ξεγελάσετε τον εαυτό σας με λίγο γλυκό του κουταλιού που έχει λιγότερες θερμίδες. Αποφύγετε να τσιμπολογάτε μπροστά στην τηλεόραση γιατί έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να αφαιρεθείτε και να φάτε περισσότερο.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments