ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 05 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views533

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=avrDJzk4nNY[/tube]

«Βαθύς» Καλλικράτης επέρχεται στα 301 Ειρηνοδικεία της χώρας, καθώς η συγχώνευσή τους φτάνει το 50%. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατέθεσε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «τη συγχώνευση ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων στην Επικράτεια».

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος 150 Ειρηνοδικεία από τα 301 των 17 εφετειακών περιφερειών της χώρας συγχωνεύονται. Στην Περιφέρεια Εφετείου Θράκης, έχουμε τις εξής συγχωνεύσεις:

Το Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Καβάλας, τα Ειρηνοδικεία Νέστου, Πρωσοτσάνης και Νευροκοπίου στο Ειρηνοδικείο Δράμας, το Ειρηνοδικείο Σταυρούπολης στο Ειρηνοδικείο Ξάνθης, τα Ειρηνοδικεία Σουφλίου και Σαμοθράκης στο Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης και το Ειρηνοδικείο Σαππών στο Ειρηνοδικείο Κομοτηνής.

Οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της περιφέρειας τονίζουν ότι,ναι μεν σε πολλά από τα ειρηνοδικεία αυτά ο φόρτος εργασίας δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, πλην όμως σε αρκετές περιπτώσεις θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη γεωγραφικά κριτήρια.

Πηγή: inpost.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments