ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 24 Μαρτίου 2012
  • Views125

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=-srx5x2k8PE[/tube]

Και ενώ έχουμε μπει, πλέον, για τα καλά σε προεκλογική περίοδο, με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών να έχει “κλειδώσει” για τα τέλη Απριλίου ή αρχές Μαρτίου, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει αν αυτές θα διεξαχθούν κανονικά.

Και αυτό διότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να απέχουν από κάθε εκλογική διαδικασία οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εφόσον δεν αναιρεθεί νομοθετικά η εξαίρεσή τους από το επίδομα εκλογικής αποζημίωσης, την κατάργηση του οποίου προωθεί η κυβέρνηση. Όπως, μάλιστα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θ. Μπαλασόπουλος, οι υπάλληλοι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην προετοιμασία των εκλογών, ακόμη κι αν διαταχθεί επιστράτευση.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, η εκλογική διαδικασία κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, καθώς οι υπάλληλοι στους ΟΤΑ α’ βαθμού είναι υπεύθυνοι για την έκδοση πιστοποιητικών εγγραφής στα δημοτολόγια, τη μεταφορά σάκων με ψηφοδέλτια και καλπών, την προετοιμασία εκλογικών κέντρων κ.ά.

Με εξώδικη γνωστοποίηση που απέστειλε η ΠΟΕ- ΟΤΑ προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και υπουργό Οικονομικών, πρόεδρο και μέλη ΔΣ της ΚΕΔΕ, σημειώνεται ότι με τον νόμο 4051/2012 εξαιρούνται της εκλογικής αποζημίωσης οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, αν και είχε υπάρξει, προ της ψήφισης του νόμου, δέσμευση για τροποποίηση της σχετική διάταξης.

Πάντως, από το υπουργείο Εσωτερικών έγινε την Τρίτη γνωστό ότι με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, στις 8 Μαρτίου, ο υπουργός Τάσος Γιαννίτσης είχε ζητήσει τροπολογία, ώστε να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους εκλογικού επιδόματος και οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Τυπογραφείο και στους ΟΤΑ α’ βαθμού.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments