ΔΡΑΜΑ — 03 Ιουνίου 2013
  • Views217

Πολιτιστικές  και αθλητικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκαν  στο πλαίσιο του προγράμματος εορτασμού των Ελευθερίων της Δράμας και της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της από 31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου 2013 .

      Την  Παρασκευή 31 Μαΐου δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα του  Πανελλήνιου  Πρωταθλήματος Παλαιμάχων Πετοσφαίρισης (Ανδρών – Γυναικών) που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αθλοπαιδιών και στο Αθλητικό Κέντρο «Κραχτίδη». Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου με τους τελικούς στους άνδρες 50+ μεταξύ των ομάδων Ψυχικό – Ανατολή με νικήτρια την ομάδα του Ψυχικού, στους άνδρες 40+ μεταξύ των ομάδων Αθήνας – Παρέα με νικήτρια την ομάδα της Αθήνας και στις γυναίκες μεταξύ των ομάδων Δράμας – Καβάλας με νικήτρια την ομάδα της Καβάλας. Προς τιμή των συμμετεχόντων το Σάββατο 1 Ιουνίου παρατέθηκε από το Δήμο Δράμας δεξίωση, με τη συμμετοχή γνωστών προσωπικοτήτων από το χώρο του αθλητισμού.

      Το Σάββατο 1Ιουνίου στο κατάμεστο Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας, πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες  εκδηλώσεις του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας. Συγκεκριμένα ο 3ος Παιδικός Σταθμός Δράμας παρουσίασε την παράσταση με θέμα : «Κρουαζιέρες στα νησιά» και ο Παιδικός Σταθμός του Ξηροποτάμου την παράσταση με θέμα «Ταξίδι με ένα κύμα».

      Στη συνέχεια ακολούθησε  «Ημέρα τοπικών γεύσεων» από το Τμήμα Φροντίδας Οικογένειας του Ν.Π. του Δήμου Δράμας.

      Την ίδια ημέρα έγιναν στην αίθουσα Μελίνα της ΔΕΚΠΟΤΑ τα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής παιδιών και ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαδικού Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 5 Ιουνίου και οι ώρες λειτουργίας είναι 18.00 – 21.00.

      Την Κυριακή 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε  μία άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα : «Παίζω και μαθαίνω για το διαβήτη μου» στο πλαίσιο του εορτασμού Πανελλήνιας  Ημέρας Διαβήτη από τον Σύλλογο Διαβητικών Ν.Δράμας στο ισόγειο του Δημαρχείου.

      Επίσης την ίδια ημέρα δόθηκε ένα μοναδικό ρεσιτάλ και παράλληλα διπλωματικές εξετάσεις μονωδίας από την εξαιρετικά ταλαντούχα μαθήτρια  του Δημοτικού Ωδείου  και ήδη γνωστή στο πανελλήνιο Παναγιώτα  Σοφρωνιάδου.

      Το πρόγραμμα εκδηλώσεων των Ελευθερίων του τριημέρου ολοκληρώθηκε με την πανηγυρική λήξη της Ανθοκομικής έκθεσης το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου, στο Δημοτικό κήπο της Δράμας με την παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας.

IMG_9570 IMG_9619 IMG_9769 Ανθοκομική ημέρα διαβήτη (5) παλάιμαχοι πετοσφάιρισης

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments