ΔΡΑΜΑ — 20 Μαΐου 2013
  • Views585

Σειρά εκδηλώσεων ενταγμένες στο πρόγραμμα των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Δράμας πραγματοποιήθηκαν από τις 16 έως τις 19 Μαΐου 2013.

      Την Πέμπτη 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση Μνήμης στην Πλατεία Ελευθερίας για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Οι αιτίες, οι πρωταγωνιστές, τα γεγονότα» με ομιλητή τον κ. Θεοδόσιο Κυριακίδη, Θεολόγος-υποψήφιος διδάκτορας νεότερης ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

      Την Παρασκευή 17 Μαΐου στο Δημοτικό Ωδείο, αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου: «Φόρος Τιμής στην συμπλήρωση ενός χρόνου απουσίας της» με τη  συνεργασία του Συλλόγου Αποφοίτων-Διδασκόντων και φίλων Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Δράμας με νυν μαθητές και καθηγητές του σχολείου.

      Το Σάββατο 18 Μαΐου στο Αμφιθέατρο Δραμινών του Διοικητηρίου, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση τμημάτων της Στρατιωτικής Μουσικής του Γ’ΣΣ, της ΧΧ ΤΘΜ και της 10ης Μ/Π ΤΑΞ. Η εκδήλωση περιλάμβανε εμβατήρια και παραδοσιακά τραγούδια που μας μετέφεραν πίσω στο χρόνο, σε εποχές δύσκολες αλλά και ηρωικές για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

      Την ίδια μέρα στις 21.30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο πλαίσιο του θεσμού “Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων 2013” με Ρεσιτάλ Κλασικής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, σε μία όμορφη και μαγευτική ατμόσφαιρα.

      Την Κυριακή 19 Μαΐου τελέσθηκε Μνημόσυνο για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας παρουσία των Ποντιακών Σωματείων και ακολούθησε μετάβαση στο Πάρκο των Κομνηνών για Τρισάγιο και Κατάθεση Στεφάνων.

      Την ίδια μέρα στις 8.30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με θέμα «1913 – 2013 Εικαστικές Δράσεις» του Κωνσταντίνου Κουγιουμτζή που θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Μαΐου στην αίθουσα τέχνης «Ελευθερία».

image001 image002 image003 image004 image005 βραδιά μουσείων (7) βραδιά μουσείων (8) Κουγιουμτζής (4) μνημείο Κομνηνών (7)

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments