ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 26 Ιουλίου 2012
  • Views941

Ούτε σήμερα πάρθηκε απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ για την επιστροφή της ΠΑΕ Καβάλας (αλλά και του Ολυμπιακού Βόλου και του Ηρακλή) στις επαγγελματικές κατηγορίες, και δη στην Football League, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες. Και αυτό γιατί, παρά το θετικό κλίμα που υπήρχε κατά τις συναντήσεις που είχε, λίγο νωρίτερα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλας Γεώργιος Τσοκτουρίδης τόσο με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη όσο με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο (στις οποίες επιβεβαιώθηκε η θετική εισήγηση για την επιστροφή της Καβάλας στην Football League), κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΠΟ ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας Θεόδωρος Κουρίδης, ο οποίος ζήτησε να δώσουν την συγκατάθεσή τους και οι 3 διοργανώτριες αρχές των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (Superleague, Football League, Football League 2) προκειμένου να προχωρήσει η απαραίτητη μίνι – αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε, όπως ήταν φυσικό, τους εκπροσώπους της Καβάλας (αλλά και του Ολυμπιακού Βόλου και του Ηρακλή), ωστόσο ο κ. Πιλάβιος επέμεινε στην θετική του πρόταση για τις 3 ΠΑΕ, δηλώνοντας ότι την θεωρεί μια δίκαιη λύση. Οι εκπρόσωποι των 3 διοργανώτριων αρχών δεν έδειξαν να διαφωνούν με την πρόταση Πιλάβιου (αν και υπό προϋποθέσεις οι οποίες αφορούν το οικονομικό-χορηγικό κομμάτι των ομάδων), ωστόσο τα πάντα δείχνουν ότι απαιτείται να παρθεί μια πολιτική απόφαση από τον κ. Ιωαννίδη (όπως ακριβώς πάρθηκε πέρσι από τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, τον οποίο ο κ. Τσοκτουρίδης κατηγόρησε για “ανικανότητα και αχρηστία”). Πλέον το μπαλάκι έχει πεταχτεί στα χέρια του Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος καλείται (όπως τόνισε και ο ίδιος ο κ.Τσοκτουρίδης) “να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να πει ‘Κύριοι, πρέπει να διορθωθεί αυτή η αδικία'”.

Βέβαια, το ζήτημα είναι το πότε θα χτυπήσει αυτό το χέρι στο τραπέζι ο κ. Ιωαννίδης, γιατί ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, οι ημέρες περνάνε και όσο δεν υπάρχει λύση δεν μπορεί και να προετοιμαστεί η ομάδα μας (αλλά και πληθαίνουν τα σενάρια για αρνητική έκβαση της όλης υπόθεσης). Ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα μεταβεί αύριο στο Λονδίνο, προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, και με την επιστροφή του την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται νέες εξελίξεις.

Σε δηλώσεις του στο ENA CHANNEL ο κ. Τσοκτουρίδης έκανε έκκληση προς τους 4 βουλευτές του νομού Καβάλας αλλά και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στην ελληνική βουλή να αγωνιστούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν προκειμένου να επιστρέψει η ΠΑΕ Καβάλα στην Football League (αν και, όπως επεσήμανε και ο ίδιος ο κ. Τσοκτουρίδης, η θέση της Καβάλας είναι στην Superleague).

Ακούστε τι είπε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ENA CHANNEL, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλας Γεώργιος Τσοκτουρίδης

[mp3_embed playlst=”http://videotex.gr/ixoi_analitis/25_07/TSOKTOURIDIS_DELTIO_25_07.mp3″ colors=”#900345″ id=”1″ nums=”1″]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments