ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 09 Ιουλίου 2013
  • Views224

«Πιάνει δουλεία» το γεωτρύπανο της ΚΑVALA OIL για 32 εκατομμύρια βαρέλια το χρόνο

Στις 10 Ιουλίου ξεκινά να «χτυπά» το γεωτρύπανο στον Κόλπο της Καβάλας, προκειμένου να αναβαθμίσει την ποσότητα της παραγωγής από τα πηγάδια του Πρίνου, αλλά και να ξεκινήσει η εκμετάλλευση και νέων κοιτασμάτων.

Το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα της «Energean Oil & Gas», το οποίο θα εξελιχθεί μέσα στην επόμενη διετία στον Κόλπο της Καβάλας, ανέρχεται σε 160 εκατομμύρια δολάρια και ήδη το γεωτρύπανο GSP Fortuna, που ήταν δεμένο στο λιμάνι της Καβάλας, αναμένεται πως μέσα στα επόμενα 24ωρα θα λάβει την τελική θέση του για την έναρξη των εργασιών γεώτρησης.

Με ένα πρόγραμμα τεσσάρων γεωτρήσεων, η «Καβάλα Oil» και η μητρική της «Energean Oil & Gas» στοχεύουν να διπλασιάσουν την υφιστάμενη παραγωγή, η οποία βρίσκεται στα επίπεδα των 1.200-1.500 βαρελιών ημερησίως.

Στη συνέχεια, θα μπει σε εφαρμογή από το 2014 ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης του Πεδίου Έψιλον -ένα κοίτασμα δορυφόρο του Πρίνου εκτιμώμενου μεγέθους 32 εκατομμυρίων βαρελιών- μέσω της τοποθέτησης μιας μη επανδρωμένης πλατφόρμας συνδεδεμένης με τις υφιστάμενες κύριες εγκαταστάσεις της «Καβάλα Oil».

Γι’ αυτό το project θα απαιτηθεί να ληφθούν όλες οι σχετικές άδειες, συμπεριλαμβανομένων και των περιβαλλοντικών. Οι νέες αυτές επενδύσεις στοχεύουν στην αυτόνομη συστηματική ανάπτυξη της περιοχής του Πεδίου Εψιλον, το οποίο δύναται να δώσει αρχικά παραγωγή 3.000 βαρελιών ημερησίως με την υλοποίηση επενδύσεων συνολικά 100 εκατομμύρια δολάρια.

Το Έψιλον ανακαλύφθηκε το 2001 και το 2010 πραγματοποιήθηκε κεκλιμένη γεώτρηση, μήκους 5,3 χλμ., από την πλατφόρμα του Πρίνου. Έτσι έγινε εφικτή παραγωγή 320.000 βαρελιών, αλλά το 2011 σταμάτησε, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

Το Τ.Ε.Ι Καβάλας ανακοινώσε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων

To Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14:
Γίνονται δεκτοί Πτυχιούχοι Ελληνικών ΑΕΙ ( TEI και Πανεπιστημίων) ειδικοτήτων Οικονομικών, Θετικών, Κοινωνικών Επιστημών, Πολυτεχνικών Σχολών και ΤΕΦΑΑ ή αναγνωρισμένων, ομοταγών ξένων τμημάτων.

Παρέχει δυνατότητες πλήρους αλλά και μερικής φοίτησης και είναι σχεδιασμένο και για φοιτητές που δεν έχουν ολοκληρώσει τις προπτυχιακές τους σπουδές στο αντικείμενο της διοίκησης επιχειρήσεων αλλά επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις στον τομέα αυτό. Το Πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης απευθύνεται κυρίως σε υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα και έχουν ελάχιστη ή μηδενική εργασιακή εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ το Πρόγραμμα μερικής φοίτησης απευθύνεται κυρίως σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών.

Η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2013 και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική. Η χρονική διάρκεια του Προγράμματος ορίζεται σε δύο (2) διδακτικά εξάμηνα και την εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας
Δίδεται η δυνατότητα σε φοιτητές να το παρακολουθήσουν με χρόνο ολοκλήρωσης τα δύο έτη και την εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας (24 ΜΗΝΕΣ).

Η γλώσσα διδασκαλίας, των εργασιών και των εξετάσεων είναι η Ελληνική.
Τα δίδακτρα των φοιτητών ανέρχονται στο ποσό των 4.500 Ευρώ για το σύνολο του προγράμματος.

Έκθεση έργων φιλοξενούμενων δόμων ψυχικής υγείας στο δήμο Προσοτσανης

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Προφήτης Ηλίας 2013» που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο Προσοτσάνης, οι δομές της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. Ν.Δράμας σε συνεργασία με τον Δήμο, διοργανώνουν Έκθεση η οποία θα λειτουργεί από την Τρίτη 16 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 18 Ιουλίου και ώρες 19:00-22:00 στην αίθουσα της ΑΔΕΠ. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 16 Ιουλίου και ώρα 20:00.
Η Έκθεση θα αφορά έργα των φιλοξενουμένων από τα οικοτροφεία «ΑΡΣΙΝΟΗ» και «ΑΓΑΠΑΝΘΟΣ», φωτογραφικό υλικό των φιλοξενούμενων από το «1ο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ» καθώς και έργα των μελών από το Κέντρο Ημέρας «ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ».
Το δυναμικό των δομών αποασυλοποίησης επιδιώκει μέσω της δράσης αυτής την επαφή, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τόσο της τοπικής όσο και της ευρύτερης κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας, έχοντας ως στόχο την καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων που αντιμετωπίζουν κάποια ψυχική ασθένεια.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments