ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 20 Αυγούστου 2012
  • Views217

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=7eZI4zVtvgI[/tube]

1) Ανοδική πορεία παίρνει το τελευταίο χρονικό διάστημα η τιμή της αμόλυβδης στο σύνολο των Π.Ε. της χώρας, όπου σε πολλές των περιπτώσεων αγγίζει ακόμη και τα 2 ευρώ.Σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν από το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης η τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται σε μεσαία επίπεδα στην Περιφέρεια ΑΜΘ συγκριτικά με άλλες περιοχές. Για την Περιφέρεια ΑΜΘ η τιμή της αμόλυβδης ανά Π.Ε. διαμορφώνεται, σύμφωνα και με τον δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Αυγούστου, ως εξής:Π.Ε. Δράμας: 1,776 ευρώ το λίτρο

Π.Ε Καβάλας: 1,779 ευρώ το λίτρο

Π.Ε. Ξάνθης: 1,787 ευρώ το λίτρο

Π.Ε. Ροδόπης: 1,795 ευρώ το λίτρο

Π.Ε. Έβρου: 1,827 ευρώ το λίτρο.

2) Αναχώρησε για την Τουρκία ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ ολοκληρώνοντας την ανεπίσημη τριήμερη επίσκεψή του στη Θράκη με αφορμή την εορτή του Ραμαζανίου των μουσουλμάνων. Ο κ. Μποζντάγ, ο οποίος βρισκόταν στη Θράκη από την περασμένη Παρασκευή, επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής το χωριό Εχίνος της Ξάνθης, όπου προσευχήθηκε για το Ραμαζάνι και παρακάθισε σε πρωινό τραπέζι που παρέθεσαν γυναίκες του χωριού ενώ στη συνέχεια αναχώρησε για τη πατρίδα του. Προηγουμένως ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης, είχε επισκεφθεί οικισμούς στη Ροδόπη, ενώ είχε συναντήσεις με φορείς της μειονότητα από Κομοτηνή και Ξάνθη.
Ορκίστηκε το πρωί της Δευτέρας 20 Αυγούστου, στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή, ο περιφερειακός σύμβουλος Έβρου Νίκος Τζανίδης. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τον Σταύρο Παπαθανάκη για τη συνεργασία του στα πλαίσια του Περιφερειακού Συμβουλίου και συνεχάρη τον Νίκο Τζανίδη, ευχόμενος «εποικοδομητική συνεργασία».
3) Συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα Αστικά Λεωφορεία του Δήμου Κομοτηνής, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από τις 7 Αυγούστου. Το πρόβλημα επιχορήγησης των Αστικών Συγκοινωνιών, έχουν φέρει σε δεινή θέση τους εργαζομένους, οι οποίοι δουλεύουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα!5)8 είναι τα κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη μέχρι στιγμής, με βάση και τα τελευταία δεδομένα. Τέσσερις από τους ασθενείς που έχουν νοσήσει έχουν πάρει ήδη εξιτήριο, τρεις νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης (Λοιμωδών) και ένα περιστατικό βρίσκεται στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης. Ένα μόνο περιστατικό προερχόταν από το Δήμο Ξάνθης και όλα τα υπόλοιπα από τα πεδινά χωριά και για το λόγο αυτό έχει σταματήσει προληπτικά η αιμοδοσία από τους Δήμους Ξάνθης, Τοπείρου και Αβδήρων.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments