ΔΡΑΜΑ — 20 Μαΐου 2013
  • Views163

Πλειοδοτικό διαγωνισμό για διετή εκμίσθωση (συν δύο έτη)  του χιονοδρομικού κάντρου Φαλακρού- Δράμας   με ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα 20.000 ευρώ ,  δηλαδή  με  1.666 ευρώ το μήνα, έφερε προς έγκριση η Περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στην οικονομική Επιτροπή, που ήδη παραπέμφθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο..

Η μίσθωση περιλαμβάνει την έκταση  των 732.576 τ.μ. του Χιονοδρομικού κέντρου , σειρά από αναβατήρες και lifts ,  διάφορα κτίσματα ,μεταξύ των οποίων και τα αναψυκτήρια, συνολικής  κτισμένης επιφάνειας άνω των 1000 τμ, χώρο στάθμευσης άνω των 20000 τ.μ., λοιπούς χώρους  μηχανολογικών εγκαταστάσεων κλπ.

Πρόκειται για μείζων θέμα, που αναφέρεται σε ένα από τους πυλώνες ανάπτυξης του τουρισμού της Περιφέρειάς μας, που , θεωρούμε, ότι αντιμετωπίζεται με προχειρότητα..Σημειώνουμε :

  1.                                I.             Είναι απορίας άξιο ποιος και με ποιους όρους  επέλεξε τον συγκεκριμένο τρόπο και τους όρους αξιοποίησης  του, ανάμεσα σε πολλούς άλλους..
  2.                             II.             Απορούμε με πόση ευκολία «προγραμματίζουν» και ακυρώνουν. Το περιβόητο  master plan ανάπτυξης του ,που  χρηματοδοτήθηκε με 60.000 ευρώ, ποιος το ακυρώνει;
  3.                           III.             Δεν υπάρχει εισήγηση των οικονομικών υπηρεσιών περί της σκοπιμότητας,, των πιθανών εμπλοκών από προηγούμενες καταστάσεις, και των παραμέτρων νομιμότητας.
  4.                          IV.             Αγνοούμε ποιός αποφάσισε την μίσθωση ως  τον τρόπο αξιοποίησης , το είδος αυτής και τους λοιπούς όρους.
  5.                             V.             Δεν αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο επ΄ αυτών αλλά εισάγεται προς έγκριση μια προειλημμένη απόφαση πλειοδοτικού διαγωνισμού!!.
  6.                          VI.             Θεωρούμε το μηνιαίο μίσθωμα εκκίνησης  των 1666 ευρώ απαράδεκτα μικρό.
  7.                        VII.             Έχουμε την απορία  πώς ορίσθηκε για δύο (20 έτη  η σύμβαση , όταν εκ του νόμου, εφόσον πρόκειται για εμπορική μίσθωση, η ελάχιστη διάρκεια της δεν μπορεί να είναι μικρότερη από  12 έτη.

Εκ μέρους της παράταξής μας ο επικεφαλής κ. Γιώργος Παυλίδης, πρώην Νομάρχης Ξάνθης, ανέφερε για όλα αυτά:

«Όλα γίνονται πρόχειρα και χωρίς προοπτική. Με ανεπάρκεια  και σύγχυση. Χάθηκαν 2,5 χρόνια. Εάν υπάρξει 12ετής επαγγελματική μίσθωση ακυρώνεται η δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης και ανταγωνιστικής αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου. Παρακολουθούμε έκπληκτοι  όσα γίνονται. Πριν 1, 5 χρόνο έκανε φιέστα στο χιονοδρομικό ο κ. Γιαννακίδης, με πολλές δεσμεύσεις. Τώρα ξέχασαν τα πάντα και οδηγούν  τα πράγματα στην πρόχειρη διαχείριση της μίσθωσης. Ο τόπος είναι σε κατήφορο παντού. Για το χιονοδρομικό θέλουμε οριστικές, ολοκληρωμένες και ανταγωνιστικές λύσεις  και μόνον αυτές.»

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments