ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 07 Μαρτίου 2012
  • Views148

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=EoQS2qZl1u4[/tube]

Μόνο το 2% θα λάβει το Ελληνικό Δημόσιο για τα πρώτα 3 έως 5 χρόνια, από την εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου στο Δέλτα του Νέστου ποταμού! Σύμφωνα με την σχετική σύμβαση 1) Η μισθώτρια εταιρία (κοινοπραξία εταιριών στην ουσία) έχει αναλάβει το δικαίωμα έρευνας (για 3 χρόνια έως 5 εφόσον το ζητήσει) στο Γεωθερμικό Πεδίου του Δέλτα του Νέστου (συμπεριλαμβανομένου και του πεδίου του Δήμου Τοπείρου από όπου κατάγομαι και εργάζομαι). 2) Κατά την διάρκεια της έρευνας έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα προϊόντα – υποπροϊόντα. Δηλαδή, όσο θα προχωρούν σε γεωτρήσεις ζεστού νερού, θα μπορεί να το εκμεταλλεύεται με.. μόνο 2% από τα κέρδη να πηγαίνουν στο Δημόσιο…

[EasyGallery id=’ΣχέδιοσύμβασηςγιαΔέλταΝέστου’]
Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το επίμαχο σημείο του σχεδίου σύμβασης

Τεράστια είναι η καταστροφή της μεγάλης πυρκαγιάς που κατάστρεψε την Βιομηχανία Εσωρούχων ΠΕΤΣΑΣ στην Κομοτηνή. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημιά ύψους 8 εκ ευρώ, ενώ έχουν ξεκινήσει οι αρμόδιοι την πραγματογνωμοσύνη, για την διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητού της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής, Χρήστου Καλογουλίδη, ζητήθηκαν ενισχύσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 18 πυροσβεστικά οχήματα και 44 άντρες, αλλά και υδροφόρες του Δήμου Κομοτηνής και του Στρατού. Στο σημείο του συμβάντος παραμένει ένα όχημα και 6 άντρες.

Ιατρείο κοινωνικής προσφοράς θα λειτουργήσει το Παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας όπου θα εξετάζονται άποροι και ανασφάλιστοι ασθενείς. Το ιατρείο θα λειτουργήσει στο γραφείο της Αντικαρκινικής Εταιρείας Ροδόπης, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο Πολύκεντρο στον τρίτο όροφο. Θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Πέμπτη απόγευμα από τις έξι έως τις οκτώ και μίση το βράδυ. Η έναρξη λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Μαρτίου.

Ολοκληρώθηκε στις 12.25 η κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ. Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, στις 11 το πρωί θα επαναληφθεί η Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΕ μετά από αίτημα της ΣΕΚΕ που έγινε αποδεκτό από το Προεδρείο. Η ΣΕΚΕ υπέβαλε γραπτό αίτημα αναβολής της Γενικής Συνέλευσης και ζήτησε να αναγνωστεί στη Γ.Σ. όπως και έγινε ενώ το Προεδρείο ζήτησε μικρότερο χρονικό διάστημα αλλά η πλευρά της ΣΕΚΕ ενέμεινε στην ημερομηνία που πρότεινε. Η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της ΣΕΚΑΠ προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις στους εμπλεκόμενους, δηλαδή ΑΤΕ/ΣΕΚΑΠ, ΣΕΚΕ, εργαζόμενους.

Σε εξέλιξη είναι η διαβούλευση για τις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες και τον τρόπο που θα εφαρμοστεί το σχετικό σχέδιο για τη δημιουργία τους στην περιοχή της ΑΜΘ. Μετά από αίτημα της Περιφέρειας, το Επιμελητήριο της Ξάνθης συζήτησε στη χθεσινη συνεδριαση τις απαντήσεις σε ένα ερωτηματολόγιο γύρω από μια σειρά ζητημάτων που κρίνονται σημαντικά στο στάδιο της εκπόνησης της σχετικής μελέτης.

Στην Ξάνθη και στο Ξενοδοχείο Z-palace θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των μελών της Hellas Press Media. Σε αυτή θα πάρουν μέρος όλοι οι επιχειρηματίες του δικτύου, οι δημοσιογράφοι από κάθε πόλη όπου λετουργεί ενημερωτική ιστοσελίδα Press, η ομάδα υποστήριξης του δικτύου καθώς επίσης και συνεργάτες της Hellas Press. Κύρια θέματα που θα απασχολήσουν το δίκτυο της Hellas Press είναι το νέο τοπίο που ήδη έχει ξεκινήσει μα διαμορφώνεται στην Ηλεκτρονική Ενημέρωση, Τεχνικές διαχείρισης Eιδήσεων και περιεχομένου καθώς επίσης και η λειτουργία νέων υπηρεσιών του δικτύου.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments