• Views145

Επίθεση στον πρωθυπουργό και στον υπουργό οικονομικών εξαπέλυσε από την Κομοτηνή, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της διεξαγωγής προσυνεδρίου του κόμματος του. Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε στο Ζάππειο και αποδείχθηκαν η μεγαλύτερη «φούσκα» στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, ότι δεν έχει απαντήσει στην Βουλή σε καμία ερώτηση αρχηγού κόμματος ή βουλευτού, όπως για το όνομα «Μακεδονία», για να σημειώσει πως το ίδιο κάνουν και οι διορισμένοι υπουργοί.
Την ανακήρυξη της Cristal Financiere, 100% θυγατρική της Cristal Union Societe Cooperative Agricole ως Προτιμητέου Υποψήφιου για το 82,,33% της ΕΒΖ ανακοίνωσε η υπό ειδική εκκαθάριση ATE bank. Για να αγοράσουν το 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης οι Γάλλοι της Cristal Union δίνουν 50 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έναν γαλλικό συνεταιριστικό όμιλο, που δημιουργήθηκε το 2000 από τη συνένωση τεσσάρων συνεταιρισμών που ήθελαν έτσι να ενισχύσουν τη θέση τους στη παγκοσμιοποιημένη αγορά. Η Cristal Union έχει 10 παραγωγικά συγκροτήματα και παράγει κατά μέσο όρο 1,1 εκατ. τόνους ζάχαρης το χρόνο. Ο τζίρος της κυμαίνεται στο 1,5 δισ. ευρώ.

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι εργαζόμενοι από την πώληση της ΣΕΚΑΠ στον Ιβάν Σαββίδη αφού κλείνει πλέον μια περίοδος μακράς αβεβαιότητας για την συνεταιριστική καπνοβιομηχανία. Ζητούμενο τώρα είναι η ανάπτυξη της εταιρείας και φυσικά η διασφάλιση των θέσεων εργασίας για τις οποίες υπάρχει δέσμευση, αναφέρουν οι εργαζόμενοι που περιμένουν να συναντήσουν τους νέους ιδιοκτήτες.
Όπως αναφέρουν, γι αυτούς ξημερώνει μια καινούρια και πλέον βλέπουν το μέλλον τους με πιο θετικό μάτι μετά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας στον Ιβάν Σαββίδη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο πάρκο έναντι του γηπέδου ΑΟΞ άλλο ένα πανόραμα αλληλέγγυας οικονομίας. Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και η ομάδα Δράσης Ξάνθης του κινήματος ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ διοργάνωσαν το πρωί της Κυριακής άλλη μια δράση διάθεσης αγροτικών προϊόντων απευθείας από παραγωγούς σε καταναλωτές της Ξάνθης, με μεγάλη προσέλευση κόσμου. Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές ήταν άλλη μια επιτυχημένη προσπάθεια να διατεθούν ποιοτικά ελεγμένα αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές στους καταναλωτές, χωρίς μεσάζοντες, κάτι που αποτελεί το συστατικό της επιτυχίας ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται παρέμβαση στην τοπική αγορά και στη διαμόρφωση των τιμών.

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας ανακοινώνει τη διοργάνωση, σε συνεργασία με το Δήμο Θάσου, 2(δύο) επιστημονικών εκδηλώσεων στη Θάσο, το Σάββατο 6 Απριλίου (Καλογερικό) και την Κυριακή 7 Απριλίου 2013(Λιμενάρια).
Στις δύο αυτές εκδηλώσεις έμπειροι νοσοκομειακοί γιατροί θα αναλύσουν επίκαιρα ιατρικά θέματα όπως:
• Αθηροσκλήρωση και Καρδιαγγειακές Παθήσεις (Δ.Συμεωνίδης)
• Αντιβιοτικά(Ξ.Κροκίδης)
• Κατάχρηση-εξάρτηση από αλκοόλ(Μ.Σωτηρίου)
• Σακχαρώδης Διαβήτης(Σ.Παπαντωνίου)

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=5FpEJlTZYzI[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments