ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 03 Αυγούστου 2013
  • Views273

Περιμένουν εκατοντάδες τουρίστες στην Αλεξανδρούπολη

Τούρκοι και Γάλλοι Εβραϊκής καταγωγής αναμένεται να επισκεφτούν το επόμενο διάστημα την πρωτεύουσα του Έβρου, κάτι που κάνει τον εμπορικό κόσμο να ελπίζει σε αύξηση της τουριστικής κίνησης. Τα τελευταία χρόνια, την Αλεξανδρούπολη επιλέγουν πολλοί τουρίστες, ενώ οι Τούρκοι επισκέπτες από κοντινές περιοχές της γείτονα, αυξάνονται συνεχώς.
Ο εμπορικός σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση, θέλοντας να ενημερώσει τους εμπόρους για την έλευση νέων τουριστών.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους συναδέλφους για την επικείμενη άφιξη τουριστών στην πόλη της Αλεξανδρούπολης τις προσεχείς ημέρες.
Πιο συγκεκριμένα από την Τετάρτη 07 Αυγούστου έως και την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 και ενόψει της μεγαλύτερης θρησκευτικής εορτής της γείτονος χώρας αναμένεται στην πόλη μας το μεγαλύτερο τουριστικό κύμα Τούρκων πολιτών που μας έχει επισκεφτεί τα τελευταία χρόνια.
Παράλληλα από εχθές 01 Αυγούστου και για μία ακόμη χρονιά, έχουν καταλύσει σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, Γαλλοεβραίοι τουρίστες, οι οποίοι θα παραμείνουν έως και τις 22 Αυγούστου.
Η παρουσία τόσων τουριστών – εν δυνάμει καταναλωτών στην περιοχή μας δύναται να ενισχύσει την ζήτηση και την κατανάλωση στα εμπορικά καταστήματα της πόλης και να αποτελέσει σημαντική οικονομική και ψυχολογική ανάσα στην τοπική οικονομία.

Μετά τον 15Αυγουστο παραδίδεται η γέφυρα του περιφερειακού Ξάνθης

Την είδηση ότι η γέφυρα του Περιφερειακού Δρόμου της Ξάνθης ανοίγει μετά το 15Αύγουστο έδωσε σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο συνέντευξής του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης.
Μιλώντας μαζί με τους Μηχανικούς των Τεχνικών Υπηρεσιών ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι οι κατασκευαστές ακολούθησαν πιστά όλες τις κατευθύνσεις της μελέτης για τα χρονοδιαγράμματα και σύντομα θα γίνει η ασφαλτόστρωση ώστε ο δρόμος να παραδοθεί.
Η πολύπαθη γέφυρα της Παράκαμψης Ξάνθης, στο ύψος του Πετεινού, χτυπήθηκε από όχημα που μετέφερε εκσκαφέα στις 27 Σεπτεμβρίου 2013. Εκείνο το πρωινό, όταν το XanthiPress.gr ανέφερε ότι η γέφυρα καταστράφηκε από τη σύγκρουση, υπήρξε θύελλα αντιδράσεων από διάφορους παράγοντες που ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για υπερβολές. Τελικώς αποδείχτηκε απολύτως ορθό και μέσα σε 10 μήνες η γέφυρα κατεδαφίστηκε και κατασκευάστηκε εκ νέου.
Όσον αφορά το χρόνο περαίωσης του έργου ο Φ. Καραλίδης εκτίμησε ότι με ενέργειες της Περιφέρειας και μετά από σκληρή διαπραγμάτευση η γέφυρα επισκευάστηκε από την ασφαλιστική εταιρία χωρίς να επιβαρυνθούν ούτε με ένα ευρώ οι πολίτες, με διαδικασίες εκπρές και με βάση την επίβλεψη της αρμόδιας υπηρεσίας. Όπως σημείωσε, αν είχε επιλεγεί διαφορετική οδός, θα είχαν απαιτηθεί τουλάχιστον 18 μήνες ενώ τη γέφυρα θα πλήρωναν οι πολίτες με τιμολόγια του Δημοσίου και στη συνέχεια η Περιφέρει θα έπρεπε να διεκδικήσει τα χρήματά της.
Μετά την παράδοση της γέφυρας στην Παράκαμψη Ξάνθης, στο Πετεινό, ακολουθεί η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της νέας γέφυρας των Πηγαδίων, εντός του Αυγούστου. Άλλο ένα πολύπαθο έργο που θα γίνει πραγματικότητα ενώ, σύμφωνα με τους αρμόδιους, εντός των ημερών συμβατοποιείται και το έργο του Πολυσίτου.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments