ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 07 Ιανουαρίου 2013
  • Views266

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=GpZCof1zMHs[/tube]

Μια μόλις ημέρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την κατάθεση πινακίδων στην εφορία και την διεύθυνση συγκοινωνιών και την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, και στις εφορίες συνεχίζει να επικρατεί το αδιαχώρητο, με τους τελευταίους επίδοξους καταθέτες πινακίδων να σπεύδουν για να παραδώσουν τις πινακίδες των ΙΧ και των επαγγελματικών τους οχημάτων, σε μια προσπάθεια να γλυτώσουν τα υπέρογκα έξοδα που προκύπτουν τόσο από την αύξηση των τελών κυκλοφορίας όσο και λόγω της τιμής των καυσίμων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ πέρυσι, είχαν κατατεθεί κάτι παραπάνω από 1000 πινακίδες από ιδιοκτήτες Ι.Χ. και δικύκλων στην ΔΟΥ Καβάλας Α-Β, φέτος μόνο μέσα στο 2012 ο αριθμός αυτός έφτασε τις 2330, ενώ μέσα σε μόνο 3 εργάσιμες ημέρες που ισχύει η παράταση στην κατάθεση των πινακίδων, έχουν παραδοθεί στην εφορία Καβάλας παραπάνω από 110 πινακίδες ΙΧ οχημάτων.

Η κατάσταση δεν είναι διαφορετική και στην διεύθυνση συγκοινωνιών της ΔΟΥ Καβάλας, αν και δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία με πέρσι, καθώς μέχρι και την περασμένη χρονιά οι πινακίδες των επαγγελματικών οχημάτων κατατίθεντο στο ίδιο γραφείο με αυτό που χρησιμοποιείται για τις πινακίδες των ΙΧ οχημάτων και δικύκλων.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση και η αδυναμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας είναι οι κυριότερες αιτίες για την παράδοση μεγάλου αριθμού πινακίδων. Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών αυτοκινήτων Ι.Χ. που παραδίδει πινακίδες προέρχεται από τα χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ενώ ειδικά φέτος περιλαμβάνει την ακινητοποίηση ακόμη και του πρώτου αυτοκινήτου, κάτι που μέχρι πέρυσι γινόταν σε σπάνιες περιπτώσεις.

Επίσης, η αύξηση που παρατηρείται οφείλεται και στο γεγονός ότι οι κάτοχοι αυτοκινήτων ή δικύκλων που τα χρησιμοποιούσαν επικουρικά (π.χ. για αγροτικές δουλειές στα χωράφια) και τα είχαν ανασφάλιστα σπεύδουν να καταθέσουν τις πινακίδες αυτών των αυτοκινήτων όταν έγινε γνωστό ότι θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα σε ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments