ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 07 Ιανουαρίου 2013
  • Views139

Διαμαρτυρίες των ενστόλων για το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην Ξάνθη

Με μόλις 24 αστυνομικούς υπαλλήλους ενισχύθηκε η φύλαξη του κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών Ξάνθης παρά το γεγονός πως αρχικά υπήρξε διαβεβαίωση για 100 αστυνομικούς που θα κατέφταναν στην περιοχή για να καλύψουν τα κενά στη φύλαξη του κέντρου.

«Ενώ ήταν να έρθουν 100 άτομα τελικά ήρθαν μόλις 24» σημειώνει ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης, Κώστας Μαλικόπουλους, εξηγώντας πως «αρχικά ήρθαν 144 συνάδελφοι για να ενισχύσουν το κέντρο φύλαξης, αυτοί όμως στο σύνολό τους αποχώρησαν και φτάσαμε στο σημείο να φυλάμε με 11-12 άτομα ανά βάρδια και αυτό με επιβάρυνση της αστυνόμευσης της Ξάνθης».

Πρόσφατα οι αστυνομικοί της Ξάνθης κατέθεσαν σχετικό υπόμνημα στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. στο οποίο επισημαίνονται τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην περιοχή το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών καθώς και τους κινδύνους που αυτό επιφυλάσσει για την τοπική κοινωνία. «Όταν σε δύο κτήρια είναι 500 άτομα είναι φυσιολογικό η κατάσταση να μην είναι καλή, εμείς θεωρούμε ότι δεν είναι ανθρώπινη για τους λαθρομετανάστες η διαβίωση αλλά το ίδιο είναι και για τους συναδέλφους που φυλάνε εκεί. Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει φύγει από την Σχολή και μας είπε ο Αρχηγός ότι είναι προσωρινό το πρόβλημα και θα δοθεί λύση. Εμείς από τη μεριά μας έχουμε βγάλει κάποια από τα σπιτάκια των γιορτών της Παλιάς Πόλης στα οποία έχουμε βάλει και σόμπες για να μπορούν να μπουν μέσα οι συνάδελφοι και να ζεσταθούν».

Όπως μάλιστα σημειώνει, έχει λάβει διαβεβαίωση από το γραφείο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι το Κέντρο θα έχει προσωρινό χαρακτήρα και πως αναζητείται άλλος χώρος για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών. «Εγώ πιστεύω ωστόσο ότι η Σχολή της Ξάνθης θα παραμείνει κέντρο κράτησης» επισημαίνει ο κ. Μαλικόπουλος, ενώ παράλληλα αναφερόμενος σε πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Σχολή της Ξάνθης ο κ. Μαλικόπουλος υπογραμμίζει πως και τα δύο κόμματα στις μετέπειτα ανακοινώσεις τους επισημαίνουν μόνο τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διαβίωση των λαθρομεταναστών χωρίς να γίνεται αναφορά στις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών.

Πηγή: thrakitoday.com

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments