ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 30 Αυγούστου 2012
  • Views616

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=g3k6nJVv4Q8[/tube]

Φωτιές ανάβει μία αφίσα η οποία περιλαμβάνεται στο φυλλάδιο του Δήμου Καβάλας για τους εορτασμούς των 100 χρόνων ελεύθερης Καβάλας όπου εικονίζεται ένας αντάρτης του Δημοκρατικού στρατού την περίοδο του εμφυλίου, ένοπλος να αρπάζει παιδιά στα οποία κρύβονται στην αγκαλιά της μητέρας Ελλάδας. Ήδη η δημοτική παράταξη “Συμπαράταξη Πολιτών” εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση ζητώντας την απόσυρση του φυλλαδίου με την επίμαχη αφίσα η οποία όπως υποστηρίζουν σπέρνει τον διχασμό και γυρνά τους πολίτες της πόλης πολλά χρόνια πίσω σε εποχές μελανές για τη πατρίδα. Από το Δήμο καβάλας αρνήθηκαν να σχολιάσουν την επιλογή αυτή και να αποκαλύψουν ποιος και με ποια κριτήρια χρησιμοποίησε την επίμαχη αφίσα για ένα άσχετο γεγονός, τον εορτασμό δηλαδή των 65 χρόνων της Παιδόπολης.

Η ανακοίνωση της “Συμπαράταξης Πολιτών” αναφέρει τα εξής:

Το φάντασμα της Φρειδερίκης θα πλανάται πάνω από τα κεφάλια όσων παραβρεθούν στην εκδήλωση για τα 65 χρόνια λειτουργίας της παιδόπολης που διοργανώνει ο δήμος Καβάλας στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης μας.

Μιας πόλης που με αφορμή την έκδοση του ενημερωτικού εντύπου πληροφορούμαστε ότι είναι ελληνική μόνο μετά το 1912.

Η αφίσα που συνοδεύει την εκδήλωση απεικονίζει έναν άγριο αιμοσταγή αντάρτη του Δημοκρατικού Στρατού να έχει αρπάξει παιδιά και μια καλή μάνα να σώζει κάποια άλλα από τη μανία του να τα οδηγήσει στο σιδηρούν παραπέτασμα.

Πρόκειται για μια προπαγανδιστική αφίσα εκείνης της περιόδου που δυστυχώς υιοθετεί ο δήμος μας προσπαθώντας να μας μεταφέρει στο κλίμα εκείνης της εποχής του εμφυλίου με μια “αντικειμενικότητα” για τα γεγονότα που θα τη ζήλευε ακόμα και η “Χρυσή Αυγή”.

Ζητάμε την απόσυρση του εντύπου αυτού που διχάζει την τοπική μας κοινωνία και δεν προσφέρει τίποτα σε μία εκδήλωση που σκοπό έχει να αναδείξει και να τιμήσει το ρόλο και την προσφορά της παιδόπολης στα 65 χρόνια της λειτουργίας της.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments