ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 13 Φεβρουαρίου 2013
  • Views1723

Tεράστιες διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των ”πειραγμένων” των  μετρητών της ΔΕΗ ώστε να δείχνουν μικρότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Αν κάποτε το φαινόμενο εντοπιζόταν σε υποβαθμισμένες περιοχές, μετά την κρίση και την αυξανόμενη αδυναμία των νοικοκυριών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, το φαινόμενο επεκτείνεται και στις ακριβές περιοχές, όπως τα βόρεια προάστια της Αθήνα.

Οι παρεμβάσεις στους μετρητές γίνονται από κυκλώματα επαγγελματιών ηλεκτρολόγων, με τρόπο που δεν ανιχνεύεται από τα συνεργεία της ΔΕΗ τα οποία κάνουν καταμέτρηση ανά τετράμηνο. Ο αριθμός των ειδικών συνεργείων που ελέγχουν τους μετρητές είναι μικρός και έτσι οι έλεγχοι εξαντλούνται στα επαγγελματικά ακίνητα.

Από αυτούς και μόνον τους ελέγχους, σύμφωνα με στελέχη του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) προκύπτει ότι οι απώλειες για τη ΔΕΗ, από 10 εκατ. ευρώ το 2011, ξεπέρασαν τα 40 εκατ. ευρώ το 2012. Μάλιστα, λόγω νομικού κενού, οι κάτοχοι των «πειραγμένων» μετρητών δεν έχουν ποινικές ευθύνες και γλιτώνουν με ένα πρόστιμο.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments