ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 13 Ιανουαρίου 2013
  • Views271

Δελτίο τύπου: «Οι ευθύνες των διαδοχικών Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ανυπολόγιστες»

Αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης «Λίστα Λαγκάρντ», από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» που  βαρύνουν, ανεξαιρέτως, όλες τις διαδοχικές Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚΝΔ, καθώς και τους αρχηγούς τους που διετέλεσαν Πρωθυπουργοί, επί των ημερών των οποίων η λίστα άλλαζε διεύθυνση, χωρίς να αξιοποιείται προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου, είναι ανυπολόγιστες.

Όσο πιθανότατα, ανυπολόγιστα είναι και τα έσοδα που θα εισέρρεαν στα κρατικά ταμεία από τη νόμιμη φορολόγηση των λογαριασμών, όσων βρίσκονται σε αυτή.

Κάθε προσπάθεια της μνημονιακής συγχορδίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να στήσει το σκηνικό της συγκάλυψης των εμπλεκομένων θα πέσει στο κενό.
Ευθύνες υφίστανται και για κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα που προσπαθεί να υφαρπάξει τις πολιτικές εντυπώσεις προκειμένου να εξασφαλίσει την εύνοια των πολιτών.

Ευθύνες υφίστανται και για όποιον δίνει ή ζητά τη χείρα βοηθείας από τον άκρατο νεοφασισμό, λησμονώντας τις ιστορικές μνήμες του παρελθόντος.
Οι ποινικές πτυχές της υπόθεσης έχουν κομβική σημασία για τη Χώρα και για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στους Δημοκρατικούς Θεσμούς.

Για αυτό το λόγο, πρέπει να αναδειχθούν.

Η καταδίκη όσων έβλαψαν με αξιόποινες πράξεις τον τόπο και τη νέα γενιά οφείλει να αποτελέσει εφαλτήριο της απεμπλοκής του Κράτους από τα συμφέροντα της άρχουσας οικονομικής τάξης, που λειτουργούν εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας.

Οφείλει, να πυροδοτήσει το ριζοσπαστικό μετασχηματισμό του Κράτους σε μια δίκαια ελεγχόμενη κοιτίδα δημοκρατίας.

Ο αγώνας για Εθνική Ανεξαρτησία, Εθνική Λαϊκή Ενότητα, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Αλληλεγγύη – Δικαιοσύνη, συνεχίζεται.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments