ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 22 Ιουνίου 2013
  • Views148

Τι θα λέγατε αν ακούγατε ότι υπάλληλος δεν στέλνει email επειδή δεν λαμβάνει επίδομα Η/Υ; Ή αν μαθαίνατε ότι το αντικείμενο ενός εργάτη δεν είναι άλλο από το ανοίγει μια βρύση μεταξύ 8 με 9 το πρωί; Κι όμως αυτά συμβαίνουν στον Δήμο της Πάτρας..
Μία περίπτωση που προκαλεί πονοκέφαλο στη δημοτική αρχή είναι ότι ο κανονσμός προβλέπει πως οι κηπουροί αμείβονται για να κλαδεύουν δένδρα μόνο μέχρι το ύψος του ώμου τους! Αν τα κλαδιά βρίσκονται σε μεγαλύτερο ύψος, απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν σκάλα και υποχρεωτικά πρέπει να αναλάβει εργολάβος! Έτσι ο δήμος πληρώνει εργολάβο.
Η σύμβαση άλλου υπαλλήλου αναφέρει ότι η αρμοδιότητά του είναι κάθε πρωί από τις 8 έως τις 9 να ανοίγει τη βάνα ποτίσματος του πρασίνου σε νησίδα της πόλης. Επικαλούμενος τη σύμβασή του δεν δέχεται να απασχοληθεί καμία άλλη ώρα της ημέρας και σε κανένα άλλο εργασιακό αντικείμενο. Πληρώνεται δηλαδή μόνο για να ανοιγοκλείνει μια βρύση, για μία ώρα ημερησίως!
Πριν από λίγες ημέρες ζητήθηκε από άνδρα υπάλληλο ο οποίος απασχολείται σε γραφείο του δημοτικού κτιρίου, να στείλει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα. Ο ίδιος, όμως αρνήθηκε να το κάνει στον προϊστάμενό του. Και επικαλέστηκε ότι… δεν λαμβάνει επίδομα ηλεκτρονικού υπολογιστή και συνεπώς δεν ήταν… υποχρεωμένος να το κάνει!

Κυριολεκτικά …έπεσε από τα σύννεφα αντιδήμαρχος όταν ζήτησε να βαφτεί το γραφείο του και είδε τέσσερις εργαζόμενους να απασχολούνται σε αυτό επί δύο ολόκληρες μέρες! Όταν μια τέτοια δουλειά μπορούσε να γίνει από έναν σε μόνο μία μέρα.

Σε μια άλλη περίπτωση, αντιδήμαρχος ζήτησε να γίνει ένα …ξεσκόνισμα στην αγορά Αργύρη. Ποια ήταν η απάντηση υπαλλήλου στον οποίο απευθύνθηκε; «Δεν παίρνω ανθυγιεινό, άρα δεν έχω υποχρέωση να το κάνω» είπε στον αντιδήμαρχο και πράγματι δεν ανέλαβε την εργασία.

Σε άλλο περιστατικό, εργαζόμενος αρνήθηκε να καθαρίσει τζάμια, λέγοντας ότι… αν έσπαζε κάποιο και τραυματιζόταν δεν θα τον κάλυπτε κανείς επειδή στη σύμβασή του (και με βάση του ακριβές αντικείμενο εργασίας του) δεν προβλεπόταν ανάλογο επίδομα!

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments