ΚΑΒΑΛΑ — 04 Απριλίου 2013
  • Views179

Οι Φίλοι της Αννίκας Θαρροπούλου παρουσιάζουν το βιβλίο “Λαϊκά Παραμύθια των Παλαιστινίων” των εκδόσεων Α/συνέχεια που επιμελείται και παρουσιάζει ο ερευνητής και “παραμυθάς” Δημήτρης Β. Προύσαλης,

Οι εκδόσεις Α/συνέχεια με το νέο τους τίτλο “Λαϊκά Παραμύθια των Παλαιστινίων”, εγκαινιάζουν τη νέα τους σειρά “παραμύθια των αγωνιζόμενων λαών”, Τα λαϊκά παραμύθια αποτελούν κοινή ανάσα και πατρίδα των λαών του κόσμου, που δεν γνωρίζουν σύνορα, μήτε βολεύονται μέσα στα όριά τους. Αποτελούν ένα σταυροδρόμι συνάντησης αλλά ταυτόχρονα κι ένα χαρμάνι αλληλεπίδρασης και ταυτότητας.

Ποια αλήθεια ξεστομίζει ένα πράσινο πουλί; Ποιες είναι οι τρεις συμβουλές που σε βοηθούν να πορεύεσαι στη ζωή; Η δικαιοσύνη των δικαστών άραγε πάντα καθρεφτίζεται στο δίκιο; Πώς μοιράζουν δυο αδέρφια το μερτικό απ’ τη σοδειά τους; Υπάρχει άνθρωπος που να μη φοβάται τα δαιμονικά Γκουλ; Τι όνειρο ακολούθησε ένας γεωργός και πού τον οδήγησε; Ποια είναι η ιστορία του πατέρα με τους επτά γιους; Τι παράπονα μπορεί να έχει μια καμήλα; Ποιος είναι ο δυνατότερος στη ζωή; Τι μήνυμα μπορεί να κρύβει μια μαύρη κατσίκα; Υπάρχει σωστή απάντηση σε κάθε ερώτηση ή όχι; Πόσο μπορεί να αξίζουν οι φίλοι και πόσο ο παράς; Ποιες περιπέτειες «έζησε» ο άτυχος μικρός καμπούρης; Πόσα ψέματα μπορεί να κρύβει μια ιστορία; Ποια είναι η Ατάμπα κι ο Ζαρίφ Ετούλ;

Στην παρούσα συλλογή απαγκιάζουν 44 ιστορίες από την προφορική λαϊκή λογοτεχνία των Παλαιστινίων, που κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και φέρνουν μια ανάσα λευτεριάς, συνέχειας αλλά και πνοής από το χτες που μπολιάζει λοξοκοιτάζοντας με ελπίδα το αύριο.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει με ζωντανό τρόπο, ο ίδιος ο “παραμυθάς” Δημήτρης Προύσαλης.το Σάββατο 6/4 στις 6.30μμ στον πολυχώρο ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ. Ενδιάμεσα η εφηβική σκηνή της Θεατρικής Μηχανής θα παίξει μικρά μονόπρακτα από τους “Μονόλογους της Γάζας”

Οι Φίλοι της Αννίκας Θαρροπούλου

filoiannikas@gmail.com

filoiannikas.wordpress.com

2511 103168

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ_ΑΦΙΣΑ (1)

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments