ΔΡΑΜΑ — 27 Ιουνίου 2013
  • Views437

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, παρουσίασε στα μέλη του συλλόγου διδασκόντων του 5ου Γυμνασίου το νέο κτίριο στο οποίο θα μεταφερθεί το παραπάνω σχολείο από τη νέα σχολική χρονιά.

Πρόκειται για ένα σχολικό συγκρότημα που πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, με κόστος κατασκευής που αγγίζει το 1.500.000€ και το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά με πόρους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Διαθέτει 15 αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, διοικητικούς και βοηθητικούς χώρους συνολικού εμβαδού άνω των 2.500 τετραγωνικών μέτρων.

Στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε: «Ενόψει της αποπεράτωσης των εργασιών, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σε έναν περίπου μήνα, η Περιφερειακή Ενότητα πήρε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει πριν τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους τους εκπαιδευτικούς που πρόκειται να διδάξουν στο νέο σχολείο προκειμένου αφενός να ξεναγηθούν στις νέες εγκαταστάσεις και αφετέρου να συμβάλουν με τις επισημάνσεις τους σε μικρές τροποποιήσεις που μπορούν να υλοποιηθούν στην παρούσα φάση και να διευκολύνουν σημαντικά το έργο τους. Θέλω να τονίσω πως το σχολείο αυτό χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δικούς μας πόρους, είναι από τα τελευταία σχολεία που δημιουργούνται με ευθύνη της Περιφέρειας, καθώς η αρμοδιότητα αυτή έχει πλέον μεταφερθεί στους Δήμους, και καταδεικνύει την ξεκάθαρη πολιτική μας επιλογή να ενισχύσουμε την εκπαιδευτική υποδομή του τόπου μας. Είναι ένα εξαιρετικό έργο, ένα πανέμορφο σχολείο, και χαιρόμαστε πάρα πολύ με τον ενθουσιασμό που δείχνουν και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί που πρόκειται να εργαστούν σε αυτό».

IMG_9369 IMG_9381r

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments