ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 15 Ιουνίου 2012
  • Views161

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=RiNpcxYGkhw[/tube]

Τα έργα που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για είσοδο στο ΕΣΠΑ ώστε να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή τους παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Θόδωρος Μουριάδης.

Το πρώτο έργο που παρουσιάστηκε είναι η ανακαίνηση του κτιρίου της Μεγάλης Λέσχης που θα γίνει προσπάθεια να αναστηλωθεί διατηρώντας την μνημιακή του αξία. Με ενέργειες του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη το έργο της αποκατάστασης του κτιρίου έχει μπει στο εσπα και θα χρηματοδοτηθεί με συνολικά 3,8 εκατομμύρια ευρώ.Οι κυριότερες παρεμβάσεις αφορούν τη στατικότητα του κτιρίου, επισκευές στην στέγη αλλά και συντήριση και ανάδειξη των τοιχογραφιών. Ο ισόγειος χώρος θα χρησιμοποιηθεί όπως σκοπεύει ο Δήμος ως ένας ενιαίος εκθεσιακός χώρος , με ασανσέρ για αμεα ενώ θα δημιουργθεί και χώρος υγειονομικού ενδιαφέροντος, πιθανότατα ένα καφέ. Επάνω θα γίνει χώρος εκδηλώσεων πρωτίστως για φορείς του Δήμου όπως το Ωδείο αλλά θα μπορεί να φιλοξενήσει και άλλες δράσεις όπως ομιλίες και διαλέξεις. Τα έργα πιστεύουν στο Δήμο θα ξεκινήσουν σύντομα αφού υπάρχει έτοιμη μία αναλυτικότατη μελέτη 1.000 σελίδων για κάθε λεπτομέρεια στις παρεμβάσεις που θα γίνουν.

Το δεύτερο σημαντικό έργο αποτελεί η δημιουργία φραγμάτων στις 3 παραλίες μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, αυτές του Περιγιαλίου, της Ραψάνης και της Καλαμίτσας. Με τις παρεμβάσεις αυτές σταδιακά θα μεγαλώσουν οι ακτές και θα γίνουν νέες εγκαταστάσεις για τους λουόμενους. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το τοιχίο στην ακτή της Ραψάνης που πριν από ένα χρόνο κατέρρευσε και από τότε σχεδόν καμία ενέργεια δεν έγινε για την κατασκευή του. Οι άνθρωποι του Δήμου αποδίδουν αυτή την καθυστέρηση στην γραφειοκρατία αφού για να γίνει αυτό το βελτιωτικό έργο και να επανέλθει η ακτή και η όψη της στη πρώτερη μορφή ο φάκελος του έργου περιφέρεται από υπηρεσία σε υπουργείο και τούμπαλιν. Τέλος ανακοινώθηκε μαζί με τα πρώτα σχέδια κατασκευής η δημιουργία πάρκου για αμεα στη περιοχή της Καλαμίτσας δίπλα στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου. Εκεί προβλέπονται εκτεταμμένες παρεμβάσεις στο χώρο, δημιουργία διαδρόμων για αμέα αλλά και η δημιουργία αναψυκτηρίου. Οι ιθύνοντες του Δήμου περιμένουν να ολοκληρωθεί το έργο σε ένα περίπου χρόνο ενώ ο προυπολογισμός του αγγίζει το 1,2 εκατ ευρώ.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments