• Views173

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολή μηχανογραφικών για εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων για τη εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, η οποία έληγε σήμερα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η απόφαση για παράταση ελήφθη παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των αναμενόμενων υποψηφίων έχει ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, κάτι στο οποίο συνέβαλε η συνεισφορά των καθηγητών των λυκείων, τα οποία έμειναν αρκετές μέρες ανοιχτά για να υποστηρίξουν τους υποψήφιους. “Για τις ελάχιστες περιπτώσεις υποψηφίων που για κάποιο λόγο δεν τήρησαν την προθεσμία”, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, “δίδεται παράταση υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων μέχρι και τη Δευτέρα 15-7-2013 και ώρα 14:30 μ.μ. στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση (http://exams.minedu.gov.gr), όπου οι υποψήφιοι μόνοι τους θα οριστικοποιήσουν το δελτίο τους”.

Παραιτούνται οι περισσότεροι δήμαρχοι αν γίνουν απολύσεις

Τις παραιτήσεις τους έθεσε στη διάθεση του προεδρείου της ΚΕΔΕ η συντριπτική πλειονότητα των δημάρχων, που μίλησαν στη γενική συνέλευση της Ένωσης, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Η συνέλευση διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα μετά τα προβλεπόμενα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που έρχεται προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο συλλαλητήριο της Τρίτης. Η πλειοψηφία των Δημάρχων παραιτούνται αν δεν αλλάξουν τα μέτρα. Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη κλειστοί όλοι οι Δήμοι εκτός της Καθαριότητας, σύμφωνα με την τελική απόφαση της ΚΕΔΕ. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα έχουν προγραμματίσει δικές τους κινητοποιήσεις για εκείνες τις τρεις ημέρες.

Η ρύθμιση του δανείου περνάει από την εφορία

Φορολογικά ενήμεροι θα πρέπει να είναι οι δανειολήπτες που θέλουν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του νόμου για τα ενυπόθηκα δάνεια, όπως προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που παρουσιάζει η εφημερίδα «Καθημερινή»,  για να μπει κάποιος στη ρύθμιση θα πρέπει να προσκομίσει εκτός από τις δηλώσεις εισοδήματος για τα έτη από το 2009 έως και σήμερα και τα υπόλοιπα έγγραφα που θα πιστοποιούν το ύψος της ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη. Η εγκύκλιος που φθάνει τη Δευτέρα στις τράπεζες, θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία της υποδοχής των αιτήσεων των οφειλετών με χρέη προς τις τράπεζες έως 150.000 ευρώ και σύνολο ακίνητης περιουσίας που δεν ξεπερνά τις 250.000 ευρώ (300.000 ευρώ για τρίτεκνους και για πολύτεκνους).

Πολιτικό «μασάζ» μέχρι την τελευταία στιγμή

Αλλεπάλληλες συσκέψεις, συναντήσεις υπουργών με «γαλάζια και πράσινα» στελέχη και εξάντληση των περιθωρίων που υπάρχουν στο πολυνομοσχέδιο είναι η στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις που υπάρχουν στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ . Το «πολιτικό μασάζ» στους διαφωνούντες βουλευτές των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη ημέρα κατά την οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο.  Στα δύο κομματικά επιτελεία επικρατεί έντονος προβληματισμός καθώς η μείωση του δημοσίου αποτελεί προαπαιτούμενο για την δόση. Ήδη η Α. Μέρκελ – λίγες ημέρες πριν την άφιξη Σόιμπλε – έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση για το θέμα των απολύσεων. Παράλληλα η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσαν αντίθετοι για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments